Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wederom keuze voor nieuwe 31 tons Hyundai laadschop bij Beelen

doorVan der Spek

Wederom keuze voor nieuwe 31 tons Hyundai laadschop bij Beelen

Datum: 22-sep-17

Van der Spek Vianen heeft weer een nieuwe Hyundai laadschop geleverd bij Beelen op de locatie in Amsterdam. De nieuwe Hyundai HL980 vervangt na 14.000 draaiuren een in 2011 eveneens door Van der Spek geleverd Hyundai HL780-9.

De keuze voor wederom een Hyundai laadschop laad geen twijfel hoe de machine de afgelopen jaren heeft gepresteerd bij Beelen in de op- en overslag van recyclingstromen als o.a. gebroken puin.

Voor de aandrijving is een zeer zuinige Scania DC13 084A 6-cilinder motor verantwoordelijk, in de HL980 levert hij een vermogen van 380 pk. Deze motor heeft net als bij alle Hyundai laadschoppen geen kostenverhogend roetfilter, de Tier IV final emissie eisen worden behaald met een DOC katalysator in combinatie met Ad-Blue die onderhoudsvrij is. De motor regenereert dus niet actief waarmee extra brandstof en kosten gemoeid zijn. Om ook in stoffige werkomstandigheden zonder problemen te kunnen werken zijn de nieuwe Hyundai laadschoppen en dus ook deze HL980 standaard voorzien van o.a. gescheiden en grofmazige koelers, stofdicht afgesloten motorruimte, en instelbare automatische omkeerfan.

Om bij het vele load- en carrywerk zeker te zijn van de juiste koeling is er voor gekozen om de assen te voorzien van as-koeling wat bij Hyundai echt een koelsysteem is met een geheel gesloten olieflows, pompen en losse koelers. Om zonder problemen in de zware omstandigheden zijn werk te kunnen uitvoeren en schades aan de banden tot een minimum te beperken  is de machine voorzien van L5 banden. De standaard automatische lock-up in de versnellingen zorgen voor nog meer brandstofbesparing tijdens het rijden met de machine.

De machinisten kunnen op het 7” kleurendisplay met touchscreen eenvoudig kiezen tussen de verschillende werkniveaus van de motor waarmee altijd het gewenste vermogen beschikbaar is voor de werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden.

Tevens kan in één oogopslag gezien worden welke instellingen actief zijn voor de transmissie en aandrijvingen zodat hij als gewenst deze snel en efficiënt kan wisselen om zo efficiënt mogelijk te werken. Evenals de werkniveau ’s van de motor kan de machinist zeer eenvoudig drie werkstanden kiezen voor de transmissie waarmee de machine altijd zijn optimale instelling paraat heeft. Om hem helemaal op het werk te kunnen afstellen is er ook nog keuze voor het  “clutch-cut-off” moment waarbij wordt ingesteld op welke moment de aandrijving wordt losgekoppeld als het rempedaal wordt gebruikt.

De vergrote cabine op de HL-serie is één van de stilste die op de markt aanwezig is en is uiteraard voorzien van alle gemakken zoals een in vele posities te verstellen stoel met armsteunen zodat de ideale zitpositie voor de machinist kan worden gerealiseerd.

De nieuwe Hyundai HL980 is gespoten door Prima Equipment uit Hardenberg in de bekende bedrijfskleuren van Beelen gespoten nadat hij compleet was opgebouwd door de werkplaatsen van Van der Spek Vianen.

Voor goed zicht tijdens de lange werkdagen is de machine voorzien van extra LED werkverlichting en verder verzorgt een gemonteerde automatische vetsmering dat de machine continu- en juist gesmeerd wordt 

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines