Zoek
Sluit dit zoekvak.

Liebherr 280 EC-H12 Litronic van Van der Spek gemonteerd in hartje Groningen

doorVan der Spek

Liebherr 280 EC-H12 Litronic van Van der Spek gemonteerd in hartje Groningen

Datum: 22-sep-17

In het centrum van Groningen wordt door Plegt-Vos B.V. gebouwd aan het nieuwbouwproject “Ebbingekwartier”.
Het project bestaat uit verschillende fases waarbij nieuwbouwwoningen aan de rand van het stadscentrum gebouwd worden in een autoluwe omgeving.
Gezien de recente ontwikkelingen in de provincie Groningen moesten de ontwerpen kritisch bekeken worden. Na ongeveer een jaar van onderzoek en afstemming kwamen vastgoedontwikkelaar VanWonen en NAM eruit: 79 nieuwbouwwoningen in het Ebbingekwartier worden aardbevingsbestendig gebouwd. De meerkosten van de bevingsbestendige maatregelen worden uit de NAM Nieuwbouwregeling betaald.


Plegt-Vos Bouwgroep komt voort uit een familiebedrijf met een rijke, internationale ondernemerstraditie. Al ruim 110 jaar is een platte organisatie, korte lijnen en een breed activiteitenpakket kenmerkend voor de onderneming.
Het is een landelijke bouwonderneming en heeft vestigingen in Assen, Bemmel, Hengelo, Langeveen en Utrecht. Het hoofdkantoor is gevestigd in Hengelo. Plegt-Vos heeft circa 350 mensen in dienst.
Kernactiviteiten zijn vastgoedontwikkeling, burgerlijke & utiliteitsbouw, beheer & onderhoud, infra & milieu en woningbouw.


Vandaag, 22 september, is op het project aan de Bloemsingel de eerste torenkraan gemonteerd. Het betreft een zo goed als nieuwe Liebherr 280 EC-H12 Litronic.
De torenkraan heeft een gieklengte van 65 meter en kan, naast de 12 ton maximale capaciteit, nog 4.200 kg op de punt van de giek hijsen.


Volgende week wordt de tweede torenkraan, een jonge Liebherr 150 EC-B8 Litronic uit de huurvloot van Van der Spek, gemonteerd.
Deze kraan zal tussendoor nog een keer verplaatst worden op de bouwplaats.

Naar verwachting blijven beide torenkranen tot en met het einde van het eerste kwartaal 2018 staan.

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines