Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wederom Hyundai geleverd bij De Paauw Recycling in Enschede

doorVan der Spek

Wederom Hyundai geleverd bij De Paauw Recycling in Enschede

Datum: 5-aug-14

Onlangs is wederom via de vestiging Noord-Oost in Marïenberg door Van der Spek Vianen B.V een nieuwe Hyundai geleverd bij De Paauw Recycling in Enschede. Ditmaal een Hyundai R35Z-9 rupsgraafmachine. Vorig jaar werden ook al twee nieuwe Hyundai R140W-9’s geleverd aan De Paauw. Deze twee Hyundai R140W-9’s werden na uitgebreid overleg tussen De Paauw en Van der Spek opgebouwd in de werkplaats in Marïenberg om zonder problemen ingezet te gaan worden op de recyclinglocaties van De Paauw in Enschede. De goede ervaringen met deze machines en Van der Spek maakte de keuze voor wederom een Hyundai van Van der Spek een eenvoudige.

De ruim 3650 kilo wegende Hyundai R35Z-9 is uitgevoerd met extra hydraulische functies, zodat hij eenvoudig en snel kan werken met de gemonteerde sorteergrijper.

Om maximaal gebruik te maken van de beschikbare ruimte heeft De Paauw gekozen voor de Hyundai R35Z-9. De machine is een binnendraaier, waardoor er ook in zeer nauwe ruimtes mee gewerkt kan worden. De zwenkbare giek, die maximaal tot 75° kan zwenken, zorgt ervoor dat bijna iedere plek bereikt kan worden met de sorteergrijper.

Voor de aandrijving van de machine is een Yanmar watergekoelde 3-cilinder motor verantwoordelijk. Aan deze motor zitten variabele plunjerpompen gekoppeld die zorgen voor een optimale hydrauliekopbrengst en daarbij behorend laag brandstofverbruik.

De Paauw Recycling is in 1956 opgericht door de heer De Paauw sr. In de beginfase bestond het te recyclen materiaal voornamelijk uit oud papier en textiel dat werd gesorteerd en opgeslagen. Met de aankoop van een balenpers kreeg het bedrijf de mogelijkheid om zelf de ingezamelde materialen aan te bieden aan papierfabrieken en textielverwerkers. In de tachtiger jaren werd voorzichtig begonnen met de inzameling van kunststofafval. Dit bleek succesvol, waarna begin jaren negentig de volgende generatie het bedrijf overnam en deze activiteit verder doorontwikkelde.

De komst van kunststofproducten en het toenemende milieubesef zorgden voor een snelle groei van De Paauw Recycling. Verwerking en hergebruik van (grond-)stoffen en producten werden steeds belangrijker. De Paauw Recycling speelde op deze ontwikkeling in door de inzameling, op- en overslag en sortering van kunststofafval op te zetten. De in de loop der jaren opgebouwde know-how op het gebied van verwerking van kunststofafval tot waardevol gerecycled materiaal zorgt nog altijd voor een sterke groei van het bedrijf. Na verwerking vinden de materialen hun weg naar verschillende eindverwerkers over de hele wereld.
 

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines