Wederom Fuchs voor Buijs Groot-Ammers

doorVan der Spek

Wederom Fuchs voor Buijs Groot-Ammers

Datum: 26-jun-17

Met de ingebruikname van een door Van der Spek Vianen geleverde nieuwe Fuchs MHL360F is er bij Buijs Groot-Ammers overslag B.V. weer een Fuchs toegevoerd aan het zeer uitgebreide machinepark. Naast de nieuwe Fuchs MHL60F zijn er o.a. nog meerdere MHL350 werkzaam. 
 
Buijs Groot-Ammers Overslag BV is gespecialiseerd in overslag van bulkgoederen en stukgoederen van en naar schepen door middel van hydraulische kranen, losschepen en kraanschepen.
 
Bevrachten, verladen en transport ;
Buijs Groot-Ammers is een zeer bekende dienstverlener in het op- en overslaan. Ze nemen delen of als gewenst het totaalpakket van planning, bevrachten, verladen, transport over weg en water, opslag en overslag voor zijn rekening.
 
Het is ook mogelijk om materieel los te huren. Ook inlenen van deskundig personeel voor de diverse laad- en loswerkzaamheden is mogelijk. Het werkterrein bij Buijs is geheel Nederland en België.
 
Fuchs MHL360F ;
Om snel en efficiënt te kunnen werken is er gekozen om de machine te laten uitvoeren met een giek configuratie welke een bereik heeft van 18 meter. Met de grijper erbij komt het bereik zelfs op 19.5 meter. Om ook bij hogere schepen zonder problemen te kunnen werken is de nieuwe machine uitgevoerd met een zogeheten bananengiek. 
 
Net als de andere Fuchs machines is uiteraard ook deze MHL360F voorzien van een zuinige Deutz motor, in de 360F is een Deutz TCD 7.8 6-cilinder motor gemonteerd welke gekoppeld is aan de Bosch-Rexroth pompen. Net als zijn grotere broers de Fuchs MHL380F en MHL390F heeft de MHL360F twee pompen voor de functies van de laadinrichting en grijper en een gehele separate hydrauliekpomp voor de zwenkfunctie. Het grote voordeel hiervan is dat de machine optimaal kan werken met de laadinrichting en grijper zonder dat dit invloed heeft op de zwenk, grote overslagcapaciteiten met een laag brandstofverbruik zijn het resultaat. 
 
Voor het dagelijks- en uit te voeren onderhoud aan de machine is als bij iedere Fuchs een ruim bemeten loopbordes bij de motor aanwezig welke via een uitklapbare trap toegankelijk is. Op deze plek kan naast het veilig uitvoeren van deze onderhoudswerkzaamheden ook de diesel- en Adblue tank gevuld worden zonder op de machine te hoeven klimmen. Veiligheid staat in ieder Fuchs ontwerp voorop. 
 
De Fuchs MHL360F van Buijs is optioneel voorzien van een cabine die niet alleen omhoog te verstellen is tot wel 6,2 meter, hij kan ook 2,2 meter naar voren worden geplaatst om optimaal zicht te hebben op de uit te voeren werkzaamheden. 
 
Natuurlijk is de Fuchs standaard ook voorzien van een camera op het contragewicht zodat er geen onveilige situaties kunnen ontstaan doordat de machinist altijd kan zien wat achter hem gebeurd. 
 

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines