Zoek
Sluit dit zoekvak.

Vergroting overslagcapaciteit met duurzame Hyundai HL770-9

doorVan der Spek

Vergroting overslagcapaciteit met duurzame Hyundai HL770-9

Datum: 28-apr-13

Via haar werkplaats in Vianen heeft Van der Spek een nieuwe Hyundai HL770-9 wiellader afgeleverd bij Schot’s All Services in Wijdewormer. 

De nieuwe HL770-9 bij Schot’s All Services is de tweede Hyundai laadschop in het machinepark. Door de zeer goede ervaringen met de eveneens door Van der Spek geleverde Hyundai HL757-7, was de keuze voor wederom een Hyundai uit Vianen door Jan Schot snel gemaakt.

Aangezien Schot’s All Services bekend staat om het snel en adequaat inspringen op wensen van zijn klanten is er geïnvesteerd in deze nieuwe laadschop, die de komende jaren bij een van zijn klanten zal worden ingezet voor het op- en overslaan van bodemassen bij een verbrandingsoven in Amsterdam.

De nieuwe dash-9 serie is een geheel nieuw ontwikkelde serie, waarbij de betrouwbaarheid en kracht van de 7- en 7A-series wielladers centraal hebben gestaan. Natuurlijk is aan het uiterlijk van de machine gelijk te zien dat het om de nieuwe dash-9 serie gaat. De ruime cabine met veel glas voor een goed zicht rondom de machine staat centraal, daarnaast vallen de grote kunststof spatborden en mooi design op.

Voor het duurzaam draaien is de nieuwe HL770-9 uitrust met het nieuwste hydraulieksysteem. Het nieuwe lastafhankelijke hydraulische systeem met een plunjerpomp met variabele opbrengst en een gesloten hoofdventielblok zorgen voor een zeer efficiënt hydraulisch vermogen en daardoor een lager energieverbruik. Dit gekoppeld aan de ZF-volautomatische transmissie zorgt voor maximale duurzaamheid, waardoor er zo min mogelijk verlies van vermogen is, een hogere rijsnelheid en lage geluidsniveaus. De verbeterde koppeling en het soepel schakelen zorgen voor vlot rijden.

Zoals de dash-9 serie graafmachines zijn ook de laadschoppen voorzien van het Hi-mate Remote Management System. Hi-Mate is het nieuwe door Hyundai ontwikkelde systeem voor beheer van de machine op afstand. Het geeft de eigenaar via de gps-satelliettechnologie een dienstverlening en productsupport van topkwaliteit. Hi-Mate stelt de eigenaar van machines in staat om de prestaties van hun machines te volgen, de locatie ervan te controleren en van op afstand toegang te krijgen tot de diagnosegegevens die door de machine zijn verzameld.

De HL770-9 wordt aangedreven door een 8.9 liter Cummins QSL 6 cilnder turbodiesel motor die 280 pk levert. Deze brengt dit vermogen via een volautomatische ZF-versnellingsbak naar wielen. De machines zijn standaard voorzien van 26,5-25 20PR L3 banden.

De nieuwe 24-tons Hyundai HL 770-9 is voorzien van een snelwisse,l waardoor er gemakkelijk gewisseld kan worden tussen de bak en palletvorken voor het op- en overslaan van verschillende producten en verpakkingsvormen.

Op wens van de klant is de machine voorzien van een centrale smering. De achteruitrijdcamera is standaard af fabriek en zorgt voor een goed en veilig zicht naar achteren.

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines