Zoek
Sluit dit zoekvak.

Na vele tevreden draaiuren wederom Hyundai R140W voor De Groot uit Hillegom

doorVan der Spek

Na vele tevreden draaiuren wederom Hyundai R140W voor De Groot uit Hillegom

Datum: 11-mei-13

Afgelopen week is via de werkplaats in Vianen van Van der Spek een nieuwe Hyundai R140W-9 mobiele graafmachine geleverd bij De Groot uit Hillegom. Deze nieuwe Hyundai R140W-9 vervangt na vele tevreden draaiuren een Hyundai R140W-7 die ruim 11.500 draaiuren op de klok had staan. De goede ervaringen met deze machine en de support van Van der Spek maakte voor De Groot de keuze om wederom voor een Hyundai van Van der Spek Vianen te kiezen een gemakkelijke.

Op de machine zijn brede enkellucht Nokian banden gemonteerd om insporing op slechte ondergronden tot een minimum te beperken. Tevens is hij voorzien van alle hydraulische functies, zodat De Groot zonder problemen met vele verschillende uitrustingsstukken kan werken aan de machine.
 
De krachtbron van de nieuwe 14-tons mobiele machine is een zuinige 6-cilinder Cummins diesel. Tijdens het werken met de machine in de Power-mode draait de motor maximaal 1500 omw/min. Dit zorgt, in combinatie met een koelfan met visco-koppeling, voor een zeer geluidsarme en brandstofbesparende machine. Als de Travel-mode geactiveerd wordt, zal de motor 200 omw/min meer gaan draaien, waardoor de machine met een nog steeds laag toerental gemakkelijk een snelheid van 40 km/uur haalt.

Evenals alle nieuwe Dash-9 serie is ook de nieuwe machine van De Groot voorzien van 5 jaar garantie en is hij standaard zeer compleet uitgerust met o.a. cruise control, luxe stoel, Apple iPod, elektrische koelbox, achteruitkijkcamera, luxe vloermat, opklapbare treeplank, 4 werklampen op de cabine onder een regenkap, grote gereedschapskist op de onderwagen, beschermplaat over dozerblad cilinders, spatborden en automatische asblokkering. 

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines