Zoek
Sluit dit zoekvak.

Van Vugt B.V. kiest weer voor zware Hyundai

doorVan der Spek

Van Vugt B.V. kiest weer voor zware Hyundai

Datum: 18-feb-11

Van der Spek Vianen heeft wederom een nieuwe rupsmobiele graafmachine geleverd aan Van Vugt B.V. uit ’s-Hertogenbosch. Ditmaal is er een nieuwe 55-tons zware Hyundai R520LC-9 in gebruik gesteld.

In de afgelopen jaren hebben al diverse graafmachines hun weg via Van der Spek Vianen gevonden naar Van Vugt B.V. Eerst Kobelco’s en daarna Hyundai graafmachines. Vóór deze Hyundai R520LC-9 werd ook al een 50 tons Hyundai R500-7 geleverd.

Van Vugt B.V. is een internationaal opererend VCA* gecertificeerd aannemingsbedrijf op het gebied van grond-, weg- en waterbouw en heeft vestigingen in Nederland en België. De voornaamste werkzaamheden bestaan al meer dan 40 jaar uit het verrichten van alle voorkomende grondwerken voor de water- en wegenbouw, spoorwegen en ruilverkavelingen. Het bedrijf is gespecialiseerd in grondverzet ten behoeve van de winning van delfstoffen en is betrokken bij zand-, grind- en kleiwinningsprojecten in binnen- en buitenland.

De nieuwe R520LC-9 zal o.a. worden ingezet voor het afgraven van grote hoeveelheden bovengrond waaronder hoogwaardige zandsoorten zitten welke gedolven moeten worden. Deze zandsoorten worden daarna door de Hyundai R520LC-9 afgegraven en per soort afgevoerd om verder verwerkt te worden.

Om hierbij snel en efficiënt te kunnen werken is de machine uitgerust met een 7060 mm lange giek en 3380 mm lange lepelsteel. Hierdoor heeft de machine een groot bereik en kunnen eenvoudig dumpers geladen worden om de afgegraven grond- en zandsoorten af te voeren. Aan de machine is een brede bak gemonteerd met 4 m³ inhoud, waarmee gemiddeld rond de 7 ton per keer wordt opgepakt.

Op wens van Van Vugt is de machine uitgevoerd met geheel doorlopende treeplanken aan beide zijden. Tevens is er een centrale smering gemonteerd om in de zanderige omgeving zeker te zijn van de juiste doorsmering.

De R520LC-9 is voorzien van een Cummins QSM11 6-cilinder turbodiesel motor met een inhoud van 10,8 liter. De motor levert een vermogen van 362 Pk.
Voor de hydrauliek is de machine uitgerust met Kawasaki tandemzuigerpompen, welke een grote opbrengst hebben van wel 2 x 360 liter/min. Door het optimaal samenwerken van de motor en het hydraulisch systeem wordt zeer efficiënt omgegaan de brandstof hetgeen een gunstig verbruik als gevolg heeft.

Net als alle nieuwe serie-9 machines is ook deze R520-9LC voorzien van het Hyundai Hi-mate systeem dat het via GPS-technologie mogelijk maakt op afstand data uit te lezen over brandstofverbruik, locatie, draaiuren ect. Deze service is gratis en door de klant zelf uit te lezen.

De machine heeft net als alle nieuwe Dash-9 serie machines bij Van der Spek 5 jaar garantie en is standaard zeer compleet uitgerust met o.a. een luxe Savas stoel, elektrische koelbox, achteruitkijk camera, opklapbare treeplank, 4 werklampen op de cabine onder een regenkap en een grote gereedschapskist op de onderwagen.

Van der Spek, Bouwmachines