Search
Close this search box.

Heeringa kiest opnieuw voor Liebherr snelmontagekraan op rupsen

doorVan der Spek

Heeringa kiest opnieuw voor Liebherr snelmontagekraan op rupsen

Datum: 22-feb-11

Naast grote torenkranen voor grote projecten verhuurt Van der Spek ook kleinere zelfmontagekranen voor locale projecten.
Aan Bouwbedrijf J. Heeringa B.V. uit Witmarsum verhuurt Van der Spek op dit moment een Liebherr 42KR.1 op rupsen. Eerder werd door Heeringa al een Liebherr 32 TTR van Van der Spek ingezet bij één van haar projecten.

Bouwbedrijf Heeringa zet de kraan in bij de bouw van een nieuwe woning, nieuwe ligboxenstal en een nieuwe werktuigenberging in Brantgum (Fr).
De stal is 35 m breed en ca. 65 m lang en biedt straks ruimte aan opslag, tanklokaal, machinekamer, kantoor, melkrobots en ligboxen. De aparte werktuigenberging is 15 meter breed en ca. 53 meter lang.

Gezien de afmetingen van de te bouwen stal en loods was de klant op zoek naar een kraan die, zonder afgebroken te hoeven worden of gestreken, eenvoudig te verplaatsen is. In beperkte mate kan er zelfs met last met de kraan gereden worden.
De Liebherr 42 KR.1 heeft een gieklengte van 36 meter en heeft een maximale hijslast van 4.000 kg. Op 36 meter bedraagt de capaciteit nog 1.100 kg. De haakhoogte voor dit project bedraagt 26 meter.

foto: Bouwbedrijf Heeringa B.V.

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines