Zoek
Sluit dit zoekvak.

Van der Ven neemt nieuwe Hyundai HX145LCR in gebruik

doorVan der Spek

Van der Ven neemt nieuwe Hyundai HX145LCR in gebruik

De Hyundai HX145LCR binnendraaier was al te zien op de opendagen bij Van der Spek Vianen en is nu geleverd bij Van der Ven uit Brakel.

De nieuwe ruim 15 ton wegende Hyundai HX145LCR is een binnendraaier zodat hij ingezet kan worden op de krapste plaatsen. Optioneel is de machine voorzien van een grote schuifblad.

Uiteraard is de machine voorzien van vele extra hydraulische functies zodat zonder problemen uitrustingsstukken als sorteergrijper of trilblok kunnen worden aangesloten.

De cabine is voorzien van een overdruksysteem zodat de machinist altijd veilig zijn werk kan uitvoeren ook als de machine ingezet wordt op bijvoorbeeld saneringenswerkzaamheden.

Standaard en dus ook op deze nieuwe Hyundai van Van der Ven is voorzien van een uniek 4 camerasysteem. Hyundai noemt dit systeem AAVM, wat staat voor All Around View Monitor. De 4 camera’s zijn voor, achter en op de zijkanten van de machine geplaatst. Op de grote display kan gekozen worden voor 4 verschillende beelden. Het unieke aan dit AAVM-systeem is dat de computer met de input van de camera’s een bovenaanzicht berekent. Op de display ziet de machinist zijn eigen machine van bovenaf en kan dus goed kijken of er zich obstakels in zijn draaibereik bevinden.  In combinatie met MOD (Moving Object Detection) herkent het systeem automatisch of er zich personen binnen het draaibereik bevinden en waarschuwt direct de machinist.