Zoek
Sluit dit zoekvak.

Van der Spek Vianen levert aan Sagro Groep de eerste Terex-Fuchs RHL380D

doorVan der Spek

Van der Spek Vianen levert aan Sagro Groep de eerste Terex-Fuchs RHL380D

Datum: 25-okt-09

Een echte wereldprimeur wel te verstaan, het is de eerste Terex-Fuchs RHL380D die geleverd is, waarbij de R bij RHL staat voor “Raupen”, anders gezegd rupsen.

Voor Benelux-importeur Van der Spek is het dankzij het APC (Application Center) van Terex-Fuchs mogelijk om aan de wensen van trouwe klant Sagro te kunnen voldoen.

Het Application Center is bij Terex-Fuchs een afdeling waar sinds een jaar, buiten de normale bekende typen overslagmachines, op wensen van klanten kan worden ingegaan door van begin tot eind machines te bouwen. Dat betekent dat deze afdeling zorgt voor de machines vanaf de eerste schets tijdens het gesprek tussen de klant en dealer tot aan de daadwerkelijk bouw en levering van de machine bij de klant. Hierdoor kunnen klantspecifieke wensen worden uitgewerkt en gemaakt zonder dat deze de normale productie bij Terex-Fuchs stoort.

Van der Spek, Sagro en Terex-Fuchs zijn geen onbekenden voor elkaar. Het afgelopen jaar werden er ook al twee wielmobiele Terex-Fuchs MHL380’s geleverd. De ervaring die Sagro met deze machines heeft opgedaan heeft ook geresulteerd in de aanvraag voor de rupsuitvoering.

Aangezien het snel en flexibel reageren op de wensen van de opdrachtgevers bij de Sagro-groep zeer hoog in het vaandel staan, heeft Sagro besloten om deze Terex-Fuchs rupsoverslagmachine in haar materieelvloot op te nemen. De ruim 70 ton wegende overslagmachine is geplaatst op een speciaal gebouwde lorry welke op de bestaande rails op locatie rijdt. Hierdoor wordt er geen extra druk op de kade uitgevoerd.

De nieuw geleverde 70 tons overslagkraan is uitgerust met een 11,35 meter bananenboom en een 9,95 lepelsteel, waardoor een bereik gehaald wordt van wel 22 meter.

Voor de aandrijving van de Fuchs MHL-380D is een Deutz Tier III motor met 273kW verantwoordelijk. Door het vernieuwde koelsysteem is het bronvermogen van de machine t.o.v. de vorige serie met 3dB verminderd. De koeling is vergroot zodat de koelvin minder snel hoeft te draaien en de regeling van de oliekoelvin is thermostatisch geregeld zodat de motor altijd de juist bedrijfstemperatuur heeft.

Door de standaard hydraulisch in hoogte verstelbare cabine kan een zichthoogte bereikt worden van wel 7,30 meter en daarbij kan de cabine ook nog 2,20 meter naar voren worden geplaatst voor goed zicht bij het beladen en lossen van schepen.

Tevens is er een zogenaamde “zweefstand” gemonteerd op de machine zodat bij het dichtknijpen van de knijper geen druk wordt uitgeoefend op de bodem van schepen enz.

Van der Spek, Bouwmachines