Zoek
Sluit dit zoekvak.

Van der Spek Vianen B.V. wordt importeur van Cifa

doorVan der Spek

Van der Spek Vianen B.V. wordt importeur van Cifa

Datum: 3-jul-17

Met ingang van 1 juli 2017 wordt Van der Spek Vianen B.V. importeur van de truckmixer- en betonpompfabrikant Cifa voor de Nederlandse markt. Het Italiaanse Cifa is onderdeel van het Zoomlion-concern. Zoomlion is een machinebouwer die in vele markten actief is.

Cifa produceert al generaties lang machines voor de betonindustrie waaronder truckmixers, autobetonpompen, mixerpompen, stationaire betonpompen, (semi) mobiele betoncentrales, tunnelspuitmachines en speciale bekistingsystemen.

In de afgelopen jaren heeft Cifa aangetoond een zeer innovatieve producent te zijn met tal van vernieuwingen. Zo heeft Cifa een gepatenteerde oplossing voor het in Europa sinds 1 maart 2013 verplichte afstempelbeveiligingssysteem. Dit is de ideale oplossing om veilig, flexibel en met groot bedieningsgemak te kunnen werken op beperkte afstempelruimtes. Iets dat op de bouwplaatsen regelmatig voorkomt.

Voor betonpompen en pompmixers heeft Cifa de Carbotech carbon mastdelen ontwikkeld. De ultra sterke en lichte carbon mastdelen dragen zorg voor een aanzienlijke gewichtsbesparing. Door deze gewichtsbesparing zijn er voor het chassis van de pomp minder assen noodzakelijk. Hierdoor wordt bespaard op het investeringsbedrag van het chassis, het onderhoud en het brandstofverbruik.
De autobetonpompen in de Cifa Carbotech series zijn leverbaar vanaf de 39 meter tot en met de 80 meter met een reikhoogte van 79,5 meter. Deze laatste is tevens de grootst leverbare autobetonpomp op de markt.

De mixerpomp, de Cifa MK25H Carbotech, heeft door het gebruik van twee carbon mastdelen eveneens een aanzienlijke gewichtsbesparing, waardoor het laadvolume van de 7 m³ mixer bijna volledig uit te nutten is wanneer deze op een tridem chassis is opgebouwd.

Op het gebied van truckmixers is Cifa ook actief op de markt met de Hybride truckmixers uit de Energya serie. Deze plug-in hybride mixers zijn op dit moment leverbaar in 8 m³ en 9 m³ uitvoering. Met deze plug-in hybride mixers zijn grote voordelen te behalen in besparing op brandstofkosten, minder geluid en minder CO2-uitstoot.

Met de service en kennis van Van der Spek zijn wij ervan overtuigd Cifa succesvol op de Nederlandse markt te kunnen brengen. Wij zullen dit gaan doen met het voor u vertrouwde team.

Daarnaast hebben wij onze vestiging in Oost-Nederland verplaatst van Mariënberg naar Hardenberg. Op deze nieuwe locatie zijn wij in staat om ook de service aan betonpompen uit te voeren. Naast gekwalificeerd personeel hebben we in Hardenberg een goed uitgeruste werkplaats met voldoende ruimte voor de grotere pompen. De vestiging beschikt over een eigen straal- en spuitinstallatie.

Onze productspecialist Jarno Spruit praat u graag bij over deze ontwikkelingen.

www.cifa.com
Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines