Search
Close this search box.

Van der Spek levert 1000ste P 715 uit Putzmeister productie

doorVan der Spek

Van der Spek levert 1000ste P 715 uit Putzmeister productie

Datum: 6-jul-17

De P715 TD, het succesnummer van Putzmeister Mortelmaschines onder de kleine betonpompen, beleefde onlangs een mijlpaal.
In de productiehal in Aichtal rolde vorige maand de 1000ste P715 van de band.
Op een van de foto’s ziet u Herr Brack, leider van de productontwikkeling (rechts), en Herr Beck, monteur, die beiden ook al bij de 1e en bij de 500e pomp van dit type betrokken waren bij de jubileummachine staan.


Deze 1000ste P 715 is door Van der Spek op voorraad gekocht met een aantal andere 715’s en wordt in de werkplaats in Vianen gereed gemaakt en onder andere voorzien van een radiografische afstandsbediening met toerenregeling.


De Putzmeister P715 is ook in Nederland een populaire machine en wordt voor diverse doeleinden ingezet, zoals spuitbeton, (verdiepings-) vloeren en naden vullen, maar ook voor speciale toepassingen met zelfverdichtende beton voor het vullen van mallen of bekistingen in productiehallen.
De P 715 TD heeft een maximale theoretische capaciteit van 17,4 m³ bij een betondruk van 68 bar. De door een 34,5 kW Deutz dieselmotor aangedreven betonpomp maakt 27 slagen per minuut. De machine heeft een gewicht van ca. 1900 kg.
Naar wens zijn de Putzmeister aanhangerbetonpompen af fabriek of in de werkplaats van Van der Spek verder uit te rusten met radiografische afstandsbediening met toerenregeling, hogedrukreiniger (eventueel met slanghaspel), werklamp op de trechter en claxon via een paddestoelschakelaar.
Dit type betonpomp is tevens in een electrisch aangedreven variant leverbaar, maar ook in stationaire opstelling die eenvoudig met een heftruck te verplaatsen is.


Kijk rond op onze website of vraag vrijblijvend informatie aan via info@vanderspek.nlFoto’s: Putzmeister Moertelmaschinen GmbH (3, 4 en 5)

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines