Zoek
Sluit dit zoekvak.

Van der Spek verhuurt Liebherr 200 EC-H10 Litronic torenkraan met bijzondere giek in Slowakije

doorVan der Spek

Van der Spek verhuurt Liebherr 200 EC-H10 Litronic torenkraan met bijzondere giek in Slowakije

Datum: 15-feb-11

Via partner Kranimex is een Liebherr 200 EC-H10 Litronic met hele korte giek verhuurd in Slowakije.
Voor de uitbreiding van de raffinaderij van Slovnaft was behoefte aan een kraan met een bijzonder korte giek, namelijk 20 meter. Dankzij engineering van Liebherr en een aantal speciaal gefabriceerde delen heeft Van der Spek, in samenwerking met Kranimex, de klant een passende torenkraan aan kunnen bieden.

Slovnaft is de nieuwe naam voor het al in 1895 opgerichte Apollo. De oorspronkelijke raffinaderij van Apollo, in de directe omgeving van de Apollo Brug, is door de Duitsers gebombardeerd in 1944. In 1957 is het bedrijf genationaliseerd en is de naam Slovnaft ontstaan. Sinds 2000 behoort Slovnaft tot de multinational MOL Group en is daarmee één van de zes grootste ondernemingen van Centraal en Oost Europa.
Slovnaft is het vlaggeschip van de Slowaakse economie. Ondanks het feit dat men ook olie importeert, behoort Slovnaft al enige jaren tot de drie grootste exporterende ondernemingen van Slowakije.
Driekwart van Slovnaft’s productie wordt geëxporteerd naar concurrerende markten zoals Duitsland, Oostenrijk, Tsjechië, Polen, Zwitserland en Frankrijk.

Vanwege de aanwezigheid van schoorstenen in de directe omgeving op de raffinaderij konden alleen torenkranen opgesteld worden met een extreem korte giek.
Naast de 200 EC-H10 Litronic met 20 meter gieklengte van Van der Spek, levert Kranimex zelf een kleine kraan uit de EC-B serie.
De 200 EC-H10 Litronic heeft bij deze korte gieklengte nog een hijslast op de punt van 7,2 ton.

De werkzaamheden bij de raffinaderij van Slovnaft zullen duren tot 2012.

foto: Kranimex

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines