Search
Close this search box.

Prometaal kiest wederom voor Terex-Fuchs

doorVan der Spek

Prometaal kiest wederom voor Terex-Fuchs

Datum: 14-feb-11

Van der Spek Vianen heeft wederom een nieuwe Terex-Fuchs mogen afleveren bij Prometaal in Maarssen.

Nadat de afgelopen jaren een Terex-Fuchs MHL340 naar volle tevredenheid van Prometaal heeft gedraaid is de machine vervangen door een nieuwe mobiele overslagmachine uit de D-serie, een Terex-Fuchs MHL340D.

De machine is uitgerust met hoofdgiek van 7,2 meter en een lepelsteel van 6,2 meter waardoor een maximaal bereik ontstaat van 13,7 meter. Aan de MHL340D is een originele Terex-Fuchs poliepgrijper gemonteerd van 600 liter.

Als aandrijving van de machine is een 6-cilinder turbodiesel Deutz TCD2012 gemonteerd welke uiteraard voldoet aan de laatste COMIII en EPA Tier III emissie-eisen. Door de nieuwe elektronische regelingen werken de motor en pompen optimaal samen om met een zo laag brandstofverbruik tot optimale prestaties te komen.

Zoals standaard bij alle Fuchs overslagmachines zijn de motor- en hydrauliekkoeler gescheiden van elkaar om een zo goed mogelijke koeling mogelijk te maken en daarbij zo min mogelijk geluid te produceren.

Door de standaard hydraulisch in hoogte verstelbare cabine kan een goede zichthoogte bereikt worden voor goed zicht bij het beladen van o.a. containers en vrachtwagens.

Prometaal BV houdt zich sinds 1993 bezig met recycling van en handel in oud ijzer en metaalafvallen als aluminium, koper, lood en zink.

Prometaal is gestart door Gabriël van Seumeren, de derde generatie in het schroot, in Utrecht. Recent is een geheel nieuw ingerichte werf betrokken aan de Westkanaaldijk in Maarssen. Groter, beter ingericht en klaar voor de toekomst. Vanzelfsprekend is Prometaal aangesloten bij de branchevereniging Metaal Recycling Federatie (MRF). Prometaal is gecertificeerd volgens de norm ISO 9001-2008 en in het bezit van het MRF keurmerk.

Voor aan- en afvoer staan verschillende containersystemen ter beschikking. Een specialisme van Prometaal is de handel en het vervoer van shredderklare autowrakken. Hiervoor heeft men een 5-tal speciale wrakken vrachtwagens voor met een verlaagd chassis en autolaadkraan.
 

Van der Spek, Bouwmachines