Search
Close this search box.

Van der Spek verhuurt grote Liebherr torenkranen in Engeland

doorVan der Spek

Van der Spek verhuurt grote Liebherr torenkranen in Engeland

Datum: 19-sep-17

Deze week vertrekken diverse transporten vanuit Vianen richting Londen in Engeland.


Hurks Prefab Bouw bouwt in opdracht van vastgoed-investeerder Ballymore aan het project London City Island. Dit is een van de grote projecten die de bouwer uit Veldhoven samen met de Ierse investeerder realiseert in de Engelse hoofdstad.
Hoewel bouwen in prefab sandwich-metselwerk nieuw is in Engeland, gaf Ballymore Hurks medio 2014 opdracht hun eerste en meest gecompliceerde woontoren van 15 lagen met 134 appartementen op London City Island geheel in prefab te bouwen.
Een succes dat uitmondde in een groot aantal vervolgopdrachten en vervolgens in een intentieovereenkomst. Met de voorgenomen plannen is een omzet van circa € 210.000.000,- gemoeid.


Voor de blokken D en E op Leamouth Peninsula in Londen heeft Hurks 2 grote Liebherr torenkranen gehuurd bij Van der Spek.
Aanstaand weekend wordt door monteurs van Van der Spek een Liebherr 630 EC-H20 Litronic gemonteerd en deze kraan staat met een vrijstaande haakhoogte van ca. 90 m op het grote 1000HC torensysteem met een overgangsstuk naar het standaard torensysteem. Bij de speciale gieklengte van 45,4 m heeft de torenkraan een capaciteit van 14,3 ton op de punt en kan de kraan 20 ton hijsen tot ruim 36 meter.


Over 2 weken vertrekt opnieuw een ploeg monteurs om de volgende kraan, een Liebherr 357 HC-L18/32 Litronic uit de huurvloot van Van der Spek, op dit project op te bouwen.
Deze Liebherr topkraan zal een torenhoogte hebben van ca. 50 meter en een gieklengte van 35 meter, waarbij op de punt nog 17 ton gehesen kan worden.


Voor dit project en nog eens 3 andere grote gebiedsontwikkelingen in Londen wil opdrachtgever Ballymore gebruik maken van het Hurks prefabsysteem. Om alles soepel en efficie«nt te laten verlopen schuift Hurks al vroeg in het ontwerpproces aan. Op die manier passen de gebouwontwerpen zich al op de tekentafel aan het prefab-systeem van Hurks aan.
De zogenaamde ‘˜sandwichgevels’™ inclusief prefab metselwerk en beglazing worden door de prefabbetonfabriek van Hurks in Veldhoven geproduceerd. Hurks geveltechniek levert daarvoor de aluminium kozijnen en beglazing en Bouwcenter Van Hoppe de bakstenen. Vervolgens worden de sandwichelementen op diepladers geladen en via Rotterdam naar Londen verscheept. Wekelijks vertrekken er zo’n tachtig transporten.


Alle torenkraandelen worden eveneens op diepladers geladen en zullen eind van deze week allemaal in Londen gelost zijn.
Zodra er mooie foto’s van de gemonteerde Liebherr torenkranen beschikbaar zijn, zullen we die natuurlijk direct delen.
De kranen zullen naar verwachting tot na de zomer van 2018 blijven staan.

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines