Liebherr citykraan op hoogte verhuurd waar ‘ie hoort: midden in de stad!

doorVan der Spek

Liebherr citykraan op hoogte verhuurd waar ‘ie hoort: midden in de stad!

Datum: 21-sep-17

Van der Spek Vianen heeft voor Bouwbedrijf Salverda B.V. uit het ‘t Harde opnieuw een kleine torenkraan op het dak van een gebouw in Amsterdam geplaatst. Eerder werd dit al succesvol gedaan bij de verbouwing van het Grand Hotel Krasnapolsky en het Art’Otel.
Verder werd voor de zomer nog een 130 EC-B voor Salverda Bouw gemonteerd bij de verbouwing van het Victoria Hotel aan de Prins Hendrikkade. Door het drukke verkeer en de trambaan met bijbehorende leidingen ook daar een enorme logistieke uitdaging.


In opdracht van projectontwikkelaar Raam 468 B.V. is Salverda Bouw gestart met de verbouwing van het Bungehuis in het centrum van Amsterdam.
Het voormalig kantoorpand van de Universiteit van Amsterdam aan de Spuistraat wordt verbouwd tot een Soho House. Soho House & Co is in 1995 opgericht in Londen als priveclub voor mensen in de creatieve industrie. Daarnaast heeft Soho House & Co sindsdien clubs in heel Europa en Noord-Amerika geopend, evenals restaurants, bioscopen, werkruimten, spa’™s en slaapkamers.
De torenkraan is op het dak van het monumentale gebouw geplaatst op een speciale staalconstructie. Groot voordeel is dat de Paleisstraat niet afgesloten hoeft te worden voor hijswerkzaamheden.


De Liebherr 71 EC-B5 heeft een maximale hijskracht van 5 ton en kan op de punt van de 37,5 m lange giek nog 1.650 kg hijsen.


Naar verwachting zal de kraan tot het einde van dit jaar blijven staan en wordt het werk in februari 2018 opgeleverd.Foto’s: Lejo Duijvestijn (www.lejodu.nl) 

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines