Van der Spek toont nieuwe machines op de TKD 2016

doorVan der Spek

Van der Spek toont nieuwe machines op de TKD 2016

Datum: 10-mei-16

Uiteraard is, zoals u van ons gewend bent, ook dit jaar Van der Spek Vianen zeker van de partij op het bouwmachine evenement van Nederland: de TKD 2016.

Op 26 t/m 28 mei zullen wij op de locatie in Almere aanwezig op stand nummer 37 om onze laatste noviteiten te tonen aan het Nederlandse publiek.

Met de nieuwste machines van Hyundai laten we iedereen kennis maken met de laatste ontwikkelingen op het gebied van grondverzetmachines.

Hyundai HL-Serie
De geheel nieuwe Hyundai HL-laadschoppenserie zal groots aanwezig zijn in Almere. De machines van de 15-tons wegende HL955 tot aan de ruim 32 ton wegende HL980 zullen getoond worden. Dat wil zeggen dat dus ook de HL960 en HL970 aanwezig zijn op stand 37.

Uiteraard voldoen de Hyundai HL-serie laadschoppen aan de nieuwste en zwaarste emissie-eisen die er zijn, de Tier IV final eisen. Bij de HL955 en HL960 is een Cummins motor verantwoordelijk voor de aandrijving. Deze motoren zijn voorzien van een DOC katalysator die ervoor zorgt dat deze de Tier IV final eisen zonder roetfilter bereikt worden. Actief regeren is bij een Hyundai machine dus niet steeds nodig en brengt dus ook geen onnodige kosten en stilstand met zich mee. Bij de HL970 en HL980 wordt de aandrijving verzorgt door Scania motoren. Uiteraard hebben deze net als bij de HL955 en HL960 geen actief roetfilter.

De vergrote cabine op de HL-serie is één van de stilste die op de markt verkrijgbaar is en is uiteraard voorzien van alle gemakken zoals een in vele posities te verstellen stoel met armsteunen, zodat de ideale zitpositie voor de machinist kan worden gerealiseerd.

De machinist kan op het 7” kleurendisplay met touchscreen eenvoudig kiezen tussen de verschillende werkniveaus van de motor, waarmee altijd het gewenste vermogen beschikbaar is voor de werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Tevens kan de machinist in één oogopslag zien welke instellingen actief zijn voor de transmissie en aandrijvingen, zodat hij als gewenst deze snel en efficiënt kan wisselen om zo efficiënt mogelijk te werken. Evenals de werkniveau’s van de motor kan de machinist zeer eenvoudig drie werkstanden kiezen voor de transmissie, waarmee de machine altijd zijn optimale instelling paraat heeft. Om hem helemaal op het werk te kunnen afstellen is er ook nog keuze voor het “clutch-cut-off” moment, waarbij wordt ingesteld op welk moment de aandrijving wordt losgekoppeld als het rempedaal wordt gebruikt.

Met de volledig automatische versnellingsbak van ZF, die standaard is voorzien van Lock-up in de versnellingen, wordt het brandstofverbruik nog verder teruggebracht.

Hyundai HX-serie
Natuurlijk ontbreken de nieuwe Hyundai HX-serie rupsgraafmachines niet op de TKD. Van der Spek heeft er er al vele geleverd aan klanten in geheel Nederland. Ook deze voldoen aan de nieuwe Tier IV final eisen en hebben net als de Hyundai laadschoppen geen actieve roetfilters.

Het hydraulische systeem is bij de nieuwe HX-serie op diverse punten verbeterd. De extra hydraulische functies zijn voorzien van elektrische proportionele bediening, waarbij via de display eenvoudig de diverse drukken en liters van meerdere uitrustingsstukken ingesteld kunnen worden.

De nieuwe HX-machines zijn standaard zeer compleet uitgerust. Op het 8” display kan de machinist zeer eenvoudig diverse instellingen kiezen. Dit gebeurt via een touch-swipe screen, zoals wij kennen van de smartphone, maar het is ook mogelijk om de display te bedienen via een “Haptic” knop. Via deze draai- en drukknop zijn vele functies ook snel instelbaar. Voor de veel gebruikte functies zijn er drukknoppen onder de display geplaatst.

Standaard is de nieuwe HX-serie voorzien van een uniek 4-camerasysteem. Hyundai noemt dit systeem AAVM, wat staat voor All Around View Monitor. De vier camera’s zijn voor-, achter- en op de zijkanten van de machine geplaatst. Op de grote display kan gekozen worden voor vier verschillende beelden. Het unieke aan dit AAVM-systeem is dat de computer met de input van de camera’s een bovenaanzicht berekent. Op de display ziet de machinist zijn eigen machine van bovenaf en hij kan dus goed bekijken of er zich obstakels in zijn draaibereik bevinden. In combinatie met MOD (Moving Object Detection) herkent het systeem automatisch of er zich personen binnen het draaibereik bevinden en waarschuwt in zo’n geval direct de machinist.

Op de TKD zal ook de Hybride uitvoering van de HX300L aanwezig zijn waarmee iedereen zelf kan ervaren hoe dit systeem werkt. Het systeem zorgt niet alleen voor een aanzienlijke brandstofbesparing, maar ook voor snelheid waarmee korte cyclustijden kunnen worden gehaald en dus meer capaciteit kan worden behaald.

Primeur: mobiele Hyundai HW140
Hij had zijn primeur op de Bauma in München en wordt op de TKD voor het eerst getoond aan het Nederlandse publiek: de nieuwe 14-tons mobiele Hyundai HW140. Ook deze HW140 is net als zijn voorganger voorzien van een uiterst zuinige 6-cilinder motor die met een zeer laag toerental zijn werk doet. Naast het zeer lage brandstofverbruik is de machine hierdoor ook uiterst stil en rijdt hij 40 km/uur met een laag toerental.

Net als de HX-serie is nu ook de HW-serie voorzien van de nieuwe, ruime cabine waarin de machinist is voorzien van alle gemakken die hij kan wensen. Op de TKD kan iedereen zelf ervaren hoe het is om met deze nieuwe HW140 te draaien.

Hyundai minigravers
Ook zal bijna de gehele lijn minigravers op de TKD te zien zijn waarmee Van der Spek al sinds enkele tijd de markt druk bewerkt. Complete Hyundai machines tegen vaste lage prijzen waarmee met de laagste kostprijs per uur gedraaid kan worden in de minigravermarkt.

Altas Copco CA3500D
Met de nieuwe Atlas Copco CA3500 toont Van der Spek de trilrolwals met de nieuwste techniek, de laagste uitstoot en een zeer laag brandstofverbruik, zodat ieder werk zo goed en duurzaam mogelijk kan worden uitgevoerd tegen de laagste kostprijs. Met zijn eigen gewicht van ruim 12 ton en een walsbreedte van 2.130 mm is de CA3500 in staat grote oppervlakten in korte tijd te verdichtingen.

Doordat de machinist zowel zijn stuur- als stoelpositie geheel kan instellen naar zijn wensen is de zitpositie altijd juist.

De brede 23.1×16 AW banden op de achteras zorgen ervoor dat de verdichte ondergrond niet meer wordt ingereden met sporen. Ook de gewichtsverdeling van de CA3500 draagt hier nog aan bij; op de wals rust ruim 7.5 ton van het bedrijfsgewicht.

Powerscreen Warrior 1800
De zeefmachine van Nederland, de Powerscreen Warrior-serie, mag uiteraard niet ontbreken op de TKD. Van der Spek zal de zeer welbekende Powerscreen Warrior 1800 tonen die met zijn zeefbox van 4.990 mm lengte en zeer agressieve amplitude de capaciteitsmaker is die al vele jaren in Nederland laat zien wat mogelijk is op het gebeid van zeven in iedere toepassing.

Openingstijden TKD 2016

Donderdag 26 mei van 10.00 uur tot 21.00 uur (toegang tot 20.00 uur)
Vrijdag 27 mei van 10.00 uur tot 18.00 uur (toegang tot 17.00 uur)
Zaterdag 28 mei van 08.00 uur tot 16.00 uur (toegang tot 15.00 uur)

Ga naar www.tkd.nl voor alle informatie en toegang tot de beurs.

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines