Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuwe Hyundai HX220L geleverd aan Groenrecycling Rouveen

doorVan der Spek

Nieuwe Hyundai HX220L geleverd aan Groenrecycling Rouveen

Datum: 11-mei-16

Nadat de transportcombinatie van Groenrecycling Rouveen de nieuwe Hyundai HX220L bij Van der Spek op de vestiging in Mariënberg had opgehaald is de rupsgraafmachine direct in actie gekomen op één van de werken van het project IJsseldelta dat op het moment wordt uitgevoerd.

Het project IJsseldelta maakt deel uit van het ruim dertig maatregelen tellende landelijke programma Ruimte voor de Rivier, dat tot doel heeft om het Nederlandse rivierengebied beter te beschermen tegen overstromingen. Het project omvat de zomerbedverlaging Beneden-IJssel over een lengte van 7,5 kilometer ter hoogte van Kampen. Tevens wordt ten zuiden van Kampen een by-pass aangelegd.

De nieuwe Hyundai HX220L van Groenrecycling Rouveen wordt op het project ingezet voor alle voorkomende werkzaamheden zoals het ontgraven van grond en het afwerken van de nieuw ontstane natuurgebieden. Om deze werkzaamheden optimaal te kunnen uitvoeren is de machine voorzien van GPS. De machinist kan daardoor exact werken, zodat er zo efficiënt mogelijk wordt gewerkt en er geen onnodige grond verzet hoeft te worden en het gemaakte werk direct voldoet aan de maatvoering als opgegeven door de opdrachtgever van Groenrecyling Rouveen.

Groenrecycling Rouwveen heeft vele machines in het zeer uitgebreide machinepark die de afgelopen jaren door Van der Spek Vianen zijn geleverd. Naast Hyundai graafmachines en laadschoppen is er een Lindner Urraco shredder, Powerscreen Warrior 1400 zeefmachine, Fuchs MHL335 overslagmachine en een Telestack rupsmobiele transportband actief bij ze op de diverse locaties en werken.

De zeer goede relatie die Groenrecycling Rouveen en Van der Spek hebben betekende niet automatisch dat er wederom een Hyundai rupsgraafmachine aan het machinepark zou worden toegevoegd. Ook deze keer is er door de klant zeer goed gekeken wat de mogelijkheden waren bij de verschillende merken waarna de beste keuze is gemaakt; een Hyundai HX220L.

Naast de uitvoering en specificaties van de Hyundai was ook de zeer goede indruk die de machinist heeft opgedaan tijdens het proefdraaien een zeer belangrijk argument om wederom te kiezen voor een HyundaiYundai .

De zeer fijne bediening die de machinist zelf eenvoudig kan instellen in het touchscreen en de geheel vernieuwde ruime, grote en zeer stille cabine een van de belangrijke punten die naar voren kwam tijdens het draaien.

De extra hydraulische functies zijn voorzien van elektrische proportionele bediening, waarbij via de display eenvoudig de diverse drukken en liters van meerdere uitrustingsstukken ingesteld kunnen worden, zodat deze altijd juiste zijn aangesloten.

Standaard is ook de nieuwe HX220L voorzien van een uniek 4-camerasysteem. Hyundai noemt dit systeem AAVM, wat staat voor All Around View Monitor. De vier camera’s zijn voor-, achter- en op de zijkanten van de machine geplaatst. Op de grote display kan gekozen worden voor vier verschillende beelden. Maar het unieke aan dit AAVM systeem is dat de computer met de input van de camera’s een bovenaanzicht geeft. Op de display ziet de machinist zijn eigen machine van bovenaf en hij kan dus goed bekijken of er obstakels in zijn draaibereik bevinden. In combinatie met MOD (Moving Object Detection) herkent het systeem automatisch of er zich personen binnen het draaibereik bevinden en waarschuwt direct de machinist. Veiligheid staat in hoog vandaal bij Groenrecyling Rouveen en daar sluit het AAVM systeem zeer goed bij aan.

Voor de aandrijving is de Hyundai HX220L voorzien van een zeer zuinige Tier IV final Cummins 6-cilinder motor met een vermogen van 185 pk die uiteraard voldoet aan de nieuwste emissie-eisen. Net als alle Cummins motoren van de Hyundai HX-serie is ook de HX220L voorzien van een DOC-katalysator die in combinatie met Ad-Blue zorgt voor het continu reinigen van de uitlaatgassen.  Hierdoor is de montage van een actief of passief roetfilter niet nodig bij een Hyundai HX-machine en behoort het regelmatig regenereren tot het verleden. Het is een compleet en onderhoudsvrij systeem.

Op wens van de klant is de machine optioneel nog voorzien van treeplanken aan beide zijden over de gehele lengte van de machine, waardoor de machinist altijd veilig en droog rond de machine kan lopen ook al staat hij in een natte werkomgeving.

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines