Van der Spek monteert Liebherr torenkraan bovenop het dak

doorVan der Spek

Van der Spek monteert Liebherr torenkraan bovenop het dak

Datum: 10-jul-15

Onlangs heeft Van der Spek voor Bouwbedrijf Wever v/h Lutter & Lotgering b.v. een Liebherr 250 EC-B12 Litronic gemonteerd bovenop het dak van de Vrije Universiteit in Amsterdam. Lutter & Lotgering heeft opdracht gekregen voor het realiseren van een nieuwe liftengroep aan het hoofdgebouw van de VU in Amsterdam.

Nabij de huidige liftengroep worden drie liften geplaatst over 16 verdiepingen om de bereikbaarheid van de hogere verdiepingen te verbeteren. Een mooi en uitdagend project waar kennis en kunde van de hele bouwgroep ingezet zal worden.

De Wever Bouwgroep is een groep van gespecialiseerde bedrijven die nauw met elkaar samenwerken om de best mogelijke service en kwaliteit aan relaties te verlenen. De verschillende disciplines vullen elkaar aan en de groepsvorm zorgt ervoor dat voor elk project de juiste vakmensen worden ingeschakeld.

De Liebherr 250 EC-B12 Litronic staat opgesteld op een speciaal geconstrueerd stalen frame op een bestaande liftschacht en heeft een haakhoogte van slechts 10 meter en een gieklengte van 50 meter. Op de punt van de giek heeft de kraan nog een capaciteit van 5.200 kg. De kraan blijft ongeveer 6 maanden staan.

foto’s: Momo1435, Wuppeltje, P17 (www.skyscrapercity.com)

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines