Zoek
Sluit dit zoekvak.

Van der Spek monteert Liebherr primeur in Poortugaal

doorVan der Spek

Van der Spek monteert Liebherr primeur in Poortugaal

Van der Spek heeft onlangs voor BVR Bouw een absolute primeur gemonteerd op een project in Poortugaal. Liebherr heeft in de 300 tonmeter klasse namelijk een compleet nieuwe kraan ontwikkeld. Deze spitsloze kraan kenmerkt zich o.a. door een nieuw design cabine met een kleurendisplay en doordachte, gunstige transportafmetingen. Gieklengtes zijn mogelijk tot 78 meter, met tussenstappen van 2,5 meter. Ten opzichte van de 280 EC-H12 Litronic is de maximaal te hijsen last op de punt toegenomen bij alle gieklengtes.
Uiteraard zijn de inmiddels gebruikelijke features op de grotere bovendraaiende torenkranen gebleven, zoals onder andere LoadPlus, MicroMove en Arbeids Bereik Begrenzing.

De nieuwste EC-B generatie van Liebherr torenkranen gaat ook uitgerust worden met de in opdracht van Liebherr ontwikkelde kunststof hijskabel. Deze nieuwe serie wordt tijdens de komende BAUMA van 8 tot en met 14 april in München met trots gepresenteerd. Wilt u alvast meer informatie, kijk dan nu op de website van Liebherr: https://www.liebherr.com/de/int/aktuelles/news-pressemitteilungen/detail/liebherr-stellt-neue-ec-b-baureihe-vor.html

De voor aannemer BVR uit Roosendaal in Poortugaal opgebouwde Liebherr 340 EC-B12 heeft een gieklengte van 60 meter met een maximale capaciteit van 12 ton tot 25 meter en hijst op de punt nog 5 ton. De torenkraan is opgesteld met een haakhoogte van 31 meter.

BVR gebruikt de gemonteerde huurkraan van Van der Spek in Poortugaal bij de nieuwbouw van de Care Kliniek. 01-10 Architecten ontwierp dit gebouw voor Antes. Antes is de gespecialiseerde zorgverlener op het gebied van psychiatrie en verslaving in de regio Rotterdam Rijnmond. De kraan blijft nog zeker tot en met de zomer staan. Eind 2019 zou de kliniek haar deuren moeten openen.