Zoek
Sluit dit zoekvak.

Van der Spek monteert imposante Liebherr primeur in Veldhoven

doorVan der Spek

Van der Spek monteert imposante Liebherr primeur in Veldhoven

Datum: 10-feb-14

Van der Spek onderstreept met de montage van een imposante Liebherr 1000 EC-H40 Litronic in Veldhoven zijn positie als marktleider in de verhuur van grote Liebherr torenkranen. Het nieuwste vlaggenschip onder de torenkranen van Liebherr met maximale lasten van 40 en 50 ton werd tijdens de afgelopen Bauma in april 2013 in München vol trots gepresenteerd.

Bij de ontwikkeling van deze 1000 EC-H is door Liebherr veel aandacht geschonken aan optimalisering van het transport en de montage van de grootste torenkraan uit het leveringsprogramma. Zo kan de volledige bovenbouw van de kraan vervoerd worden in standaard trailers of containers. Giekdelen kunnen eventueel in de torenstukken worden getransporteerd.
De montagetijd wordt zo kort mogelijk gehouden door consequente toepassing van Liebherr’s “Connect and Work”. Deze doordachte oplossingen zijn te vinden in de verbindingen van de giek en contragiek, de draaikransfundatie, cabine en bordessen, maar ook in de electrische stekkerverbindingen naar onder andere het hijswerk.
Het reeds eerder geïntroduceerde torensysteem 1000HC met een vierkantsmaat van 3,40 m zorgt door de monoblock bouwwijze verder voor een snelle en eenvoudige montage.
In bedrijf kunnen ook zware lasten op de millimeter nauwkeurig geplaatst worden door middel van de uit de andere Liebherr Litronic-kranen bekende “Micromove” schakelaar.

Dat er duidelijk behoefte was aan een dergelijke torenkraan bewijst Van der Spek door als eerste dit type torenkraan op te nemen in haar huurvloot. Later dit jaar wordt nog een tweede torenkraan van dit type door Van der Spek gemonteerd op een project in Rotterdam.

De voor aannemer BMV (Bouwers met Visie) in Veldhoven opgebouwde Liebherr 1000 EC-H40 Litronic heeft een gieklengte van 50 meter met een maximale capaciteit van 40 ton tot 27,3 meter en hijst op de punt nog 21 ton. De torenkraan is opgesteld met een haakhoogte van 45 meter.

De kraan werd afgelopen week rechtstreeks vanaf de Liebherr-fabriek in Biberach (Duitsland) aangevoerd op bedrijventerrein De Run in Veldhoven en direct gemonteerd door de monteurs van Van der Spek. Ondanks het feit dat het voor de monteurs een nieuw type torenkraan was en het weer hen niet de hele tijd gunstig gestemd was, nam de totale montagetijd niet veel meer tijd in beslag dan de montage van bijvoorbeeld een Liebherr 630 EC-H.

BMV gaat de gemonteerde kraan in Veldhoven gebruiken bij de nieuwbouw van een grote bedrijfshal. De historie van BMV is ontstaan in de jaren ’70 door oprichting van Aannemingsmaatschappij Chr. van Kasteren BV. Sinds de naamswijziging ruim tien jaar geleden is het bedrijf inmiddels uitgegroeid tot een succesvolle, all-round bouwonderneming actief in de utiliteitsbouw, woningbouw en projectontwikkeling, in met name de regio Zuid-Nederland.
 

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines