Zoek
Sluit dit zoekvak.

Duurzame Telestack TC421 geleverd aan Van der Wiel in Drachten

doorVan der Spek

Duurzame Telestack TC421 geleverd aan Van der Wiel in Drachten

Datum: 7-feb-14

Van der Spek Vianen heeft via haar werkplaatsen in Mariënberg een Telestack TC421 geleverd aan Van der Wiel in Drachten. De nieuwe Telestack TC421 zal bij Van der Wiel worden ingezet op de vele fronten waar het bedrijf actief is. Van der Wiel uit Drachten is met 200 medewerkers één van de grotere ondernemingen in Noord-Nederland. Men is actief in de sectoren planontwikkeling, infrastructuur, milieutechniek en transport.
 
Innovatie is de basis van Van der Wiel. Gedreven specialisten volgen de nieuwste technologische ontwikkelingen en vertalen deze naar de praktijksituaties bij hun opdrachtgevers. Met een goed op elkaar ingespeeld team bestaande uit gekwalificeerde medewerkers en een eigen modern machinepark realiseert men de meest uiteenlopende projecten.

Eén van de eerste klussen waar de Telestack zich direct heeft kunnen bewijzen was op een project van Van der Wiel in Hindeloopen waar de machine op een ponton dat midden in een vaart dreef werd geplaatst. Vanaf de ene zijde werd het materiaal via een graafmachine in de Telestack gevoed, waarna het materiaal 21 meter verder aan de andere zijde van de vaart terecht komt. Daarna werd het verwerkt tot een dijk. Aangezien deze dijk 2 kilometer lang moest worden was dit de beste, snelste en meest duurzame oplossing.
 
Daarnaast zal door het gebruiken van de Telestack rupsmobiele transportband minder met de laadschoppen gewerkt gaan worden op diverse overslaglocaties en is het zelfs mogelijk om, bij de juiste opstelling achter een puinbreker, shredder of zeefmachine, de laadschop geheel stil te zetten of natuurlijk voor andere werkzaamheden in te zetten.

Een andere toepassing is dat snel en eenvoudig schepen geladen en gelost worden zonder dat de overslagmachine ieder keer zijn maximale vlucht hoeft te maken waarbij kostbare tijd en brandstof verloren gaat.

Bij het laad- en loswerk is onnodig omhoog draaien van het te lossen product eveneens verleden tijd; de Telestack kan wel tot ruim 1500 ton onder de standaard TC421 opslaan zonder verzet te hoeven worden. 

De afgelopen jaren zijn er meer dan 150 rupsmobiele Telestack’s van de HF/TC-serie geleverd in geheel Europa. Hiermee heeft Telestack zijn leidende marktpositie in de zware mobiele transportbanden aangetoond.
 

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines