Zoek
Sluit dit zoekvak.

Van der Spek levert wederom een Putzmeister 42-meter pomp van de nieuwe generatie af

doorVan der Spek

Van der Spek levert wederom een Putzmeister 42-meter pomp van de nieuwe generatie af

Datum: 23-jun-12

Met de afname van een nieuwe Putzmeister BSF 42-5.16 HLS heeft Aannemersbedrijf T.W. Augustinus B.V. uit Ochten haar vloot betonpompen, die volledig uit Putzmeisters bestaat, verder uitgebreid. De nieuwe aanwinst is door Augustinus zelf afgehaald bij de Putzmeister-fabriek in Aichtal, bij Stuttgart.

De nieuwe 42-er van Putzmeister is niet zozeer verbeterd op een aantal punten, maar vanaf de basis opnieuw doordacht en gedeeltelijk compleet veranderd. Zo is, door toepassing van andere materialen en diverse andere aanpassingen, het totaalgewicht gereduceerd tot onder 32 ton, en blijft er nog voldoende reserve voor het meenemen van brandstof, water, leideingen, slangen e.d.
Doordat de betonleidingen aan de mast anders ontworpen en aangebracht zijn, ontstaat een nog rustigere mast tijdens het pompen. Bovendien werd het aantal bochten in de leidingen terug gebracht tot slechts 3 standaardbochten. Naast deze vermindering van verschillende delen werd ook het totale benodigde olieniveau met 300 liter teruggebracht. Verder werden zoveel mogelijk onderhoudsvrije of -vriendelijke materialen toegepast. Binnen de CE-machinerichtlijnen werden nog verbeteringen toegepast om de machine nog veiliger in gebruik te maken. Het onderhoud aan de machine werd tevens vereenvoudigd door het consequent toepassen van schroefverbindingen en een betere toegankelijkheid van de componenten.

Augustinus is een aannemersbedrijf in burgerlijke- en utiliteitsbouw en is gespecialiseerd in het vlechten van betonijzer, betonbekistingen, bedrijfsvloeren en betonpompverhuur. Daarbij is het bedrijf opgedeeld in verschillende werkmaatschappijen.

De basis tot het ontstaan van de organisatie werd gelegd in 1993. In dit jaar start de oprichter, de heer T.W. Augustinus, met het aannemersbedrijf. In 1997 volgt het samengaan met Vloerenbedrijf G.A. den Hartog uit Dodewaard. De nieuw opgerichtte B.V. verzorgt het leggen van monoliet afgewerkte betonvloeren. Doordat het bedrijf zodanig gegroeid was dat het aanleveren van de wapening niet meer onder het beheer van het aannemersbedrijf gehouden kon worden, werd er samen met N.W.C. Augustinus in 1998 een volgende B.V. opgericht: Augustinus Prefabwapeningstaal. Deze drie werkmaatschappijen werken nauw samen.

Putzmeister, Van der Spek en T.W. Augustinus B.V. zijn zeker geen onbekenden voor elkaar. De tijdens de Open Dagen bestelde machine voegt zich bij Augustinus bij de reeds eerder geleverde 3 stuks Citypompen, 3 stuks M36 en een BSF 42-5.16 HLS. 

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines