Search
Close this search box.

Van der Spek levert Liebherr torenkranen voor groot project in Praag

doorVan der Spek

Van der Spek levert Liebherr torenkranen voor groot project in Praag

Datum: 30-nov-09

Naast de beroemde O2-Arena, een ijshockey- en evenementenhal, in Praag wordt in opdracht van Lighthouse Development op dit moment gebouwd aan een compleet nieuw winkelcentrum genaamd Galerie Harfa. Dit drie verdiepingen hoge winkelcentrum biedt na voltooiing ca. 42.000 m² winkel- en evenementenruimte en ongeveer 20.000 m² kantoorruimte.
Geplande oplevering van het eerste gedeeelte is in het laatste kwartaal van 2010.
Het project wordt gebouwd door een bouwcombinatie van Metrostav, één van de grootste Tsjechische bouwbedrijven, en het Oostenrijkse Porr GmbH.

Via haar partner Kranimex verhuurt Van der Spek voor dit project een Liebherr 110 EC-B6 FR.tronic en een 130 EC-B6 FR.tronic en diverse delen voor overige kranen. Kranimex levert aan de bouwcombinatie verder nog een Liebherr 280 EC-H12 Litronic, een 110 EC-B6 FR.tronic en een 90 EC-B6. Met een Liebherr 140 EC-H10 op 256HC toren, een 80LC en een 100LC, die alle drie door Metrostav geleverd zijn, komt het totaal op 8 Liebherr torenkranen op deze bouwplaats.

Naast de torenkranen verzorgt Kranimex ook de montages, demontages, aan- en afvoer, service en onderhoud, onderdelenvoorziening en kraanmachinisten voor alle torenkranen op de bouwplaats.
 

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines