Van der Spek levert Liebherr 550 EC-H40 Litronic aan Van Omme & De Groot

doorVan der Spek

Van der Spek levert Liebherr 550 EC-H40 Litronic aan Van Omme & De Groot

Datum: 20-dec-07

Bouwbedrijf Van Omme & De Groot B.V. uit Rotterdam heeft voor haar materieeldienst geïnvesteerd in een Liebherr 550 EC-H40 Litronic in de bekende bedrijfskleuren oranje en blauw. De kraan zal worden gemonteerd in januari 2008.
De nieuw te leveren kraan zal door Van Omme & De Groot als eerste worden ingezet op het project Nesselande in Rotterdam.

Deze Liebherr torenkraan is de zwaarste torenkraan ooit geleverd door Van der Spek aan een Nederlandse klant. De 550 EC-H40 Litronic wordt geleverd met de maximale gieklengte van 80 meter en een vrijstaande haakhoogte van 78,7 meter. De maximale capaciteit van 40 ton wordt bereikt tot een vlucht van 11,7 meter en de puntlast bedraagt 2.500 kg.
Naast deze geweldenaar werden ook nog een nieuwe GEDA machinistenlift met een maximale hoogte van 120 meter en een gebruikte Liebherr 70KR aangeschaft. Deze rupstorenkraan is in de Belgische vestiging van Van der Spek in Ternat volledig gereviseerd.
Met deze investeringen breidt Van Omme & De Groot haar materieel fors uit en speelt zij in op de toenemende hoeveelheid werk die de onderneming reeds in portefeuille heeft.  
 

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines