Van der Spek doneert opbrengst magazijnopruiming

doorVan der Spek

Van der Spek doneert opbrengst magazijnopruiming

Datum: 14-okt-10

Dit jaar heeft Van der Spek een grote schoonmaak gehouden in haar magazijn. Er zijn nieuwe palletstellingen geplaatst en er komen nog plateauliften en grootvakstellingen die begin volgend jaar in gebruik worden genomen.

Met het opruimen van het magazijn is ook veel oud en onbruikbaar gereedschap verzameld. De vraag was wat we hiermee zouden doen. Gewoon weggooien? Laten ophalen door een schroothandelaar? We kennen er tenslotte genoeg. Uiteindelijk hebben we het gereedschap verkocht aan een opkoper. Deze opkoper knapt het gereedschap op en brengt het naar ontwikkelingslanden waar het een tweede leven krijgt. Een aantal lagers zijn naar een andere opkoper gegaan.
De opbrengst van in totaal € 600,- hebben we gedoneerd aan de stichting Gered Gereedschap. Zij konden het verzamelde gereedschap zelf niet gebruiken, maar zijn erg blij met de donatie.

De stichting Gered Gereedschap zorgt ervoor dat mensen in ontwikkelingslanden een zelfstandig bestaan kunnen opbouwen. Dit wordt gedaan vanuit een praktische instelling: Gered Gereedschap geeft geen geld, maar doneert gereedschap waarmee iemand zelf een vak kan leren en geld kan verdienen. De missie van Gered Gereedschap is om met concrete oplossingen duurzame veranderingen teweeg te brengen.

In Afrika, Azië en Latijns-Amerika ondersteunen zij jongeren en startende ondernemers met gereedschap voor praktijkonderwijs en productiewerk. In Nederland stelt Gered Gereedschap mensen in staat om actief bij te dragen aan een duurzame wereld door gereedschap in te leveren en te recyclen of door mee te werken als vrijwilliger.

Wellicht ook iets voor uw organisatie?
Van der Spek, Bouwmachines