Zoek
Sluit dit zoekvak.

Alweer 4de Terex-Fuchs geleverd aan Beelen groep door Van der Spek Vianen

doorVan der Spek

Alweer 4de Terex-Fuchs geleverd aan Beelen groep door Van der Spek Vianen

Datum: 15-okt-10

Voor de vestiging in Houten heeft de Beelen Groep een nieuwe Terex-Fuchs MHL340D overslagmachine gekocht bij Van der Spek Vianen.

Al eerder is een Terex-Fuchs MHL331 geleverd voor de vestiging in Houten, waar de machine werd ingezet bij het uitsorteren en verladen van de bouw- en sloopafval dat de Beelen Groep daar verwerkt met de eigen sorteerinstallatie. Ook zijn er al MHL-360D’s geleverd voor de vestigingen in Amsterdam en Vlaardingen. Hier worden de machines ingezet voor het be- en ontladen van schepen met zand, grind en gebroken puinfracties. Deze puinfracties worden door de verschillende mobiele breekinstallaties geproduceerd welke ook door Van der Spek Vianen geleverd zijn.

Op de locatie in Houten zal de nieuwe Terex-Fuchs MHL340D worden ingezet voor het uitsorteren en verladen van bouw- en sloopafval en bij het be- en ontladen van schepen met o.a. zand, grind, puin in gebroken en ongebroken fracties en afvalstromen aan het Amsterdam-Rijnkanaal waaraan de locatie van Beelen is gevestigd.

De in nieuwe in bedrijfskleur gespoten 29 tons overslagmachine is uitgerust met een 7,2 meter overslaggiek en een 4,5 meter industrie lepelsteel waardoor een bereik gehaald wordt van 12,2 meter. Door de gemonteerde snelwissel kan er snel gewisseld worden tussen de sorteergrijper en andere uitrustingsstukken zoals een poliepgrijper en zandgrijper.

Als aandrijving van de machine is een 6-cilinder turbodiesel Deutz TCD2012 gemonteerd welke uiteraard voldoet aan de laatste COMIII en EPA Tier III emissie-eisen.
Zoals standaard bij alle Fuchs overslagmachines zijn de motor- en hydrauliekkoeler van elkaar gescheiden om een zo goed mogelijke koeling mogelijk te maken en daarbij zo min mogelijk geluid te produceren.

Voor de inzet in de mogelijk extra stoffige omgeving is de machine voorzien van een automatische keerfan voor het schoonblazen van de radiateurs. Tevens is er een FreshFilter overdrukunit geplaatst voor het veilig werken van de machinist.

Door de standaard hydraulisch in hoogte verstelbare cabine kan een goede zichthoogte bereikt worden voor goed zicht bij het beladen van containers en vrachtwagens. Ook is hierdoor een goed zicht in de te laden en lossen schepen verzekerd.

Voor goed zicht op de omgeving is een camera gemonteerd op het contragewicht zodat er altijd een duidelijk beeld is wat er achter de machine gebeurt.
 

Van der Spek, Bouwmachines