Zoek
Sluit dit zoekvak.

Van Bemmel Container Service gaat elektrisch met Fuchs MHL831F

doorVan der Spek

Van Bemmel Container Service gaat elektrisch met Fuchs MHL831F

Vanaf de vestiging in Vianen heeft Van der Spek Vianen een nieuwe elektrische Fuchs overslagmachine geleverd aan Van Bemmel Container Service in Harmelen.

De nieuwe elektrische Fuchs MHL831F gaat na vele tevreden draaiuren een diesel aangedreven Fuchs MHL331 vervangen. De zeer goede ervaringen en lage kostprijs per uur van eerder een geleverde Fuchs machines in zware werkomstandigheden en de goede service en support van Van der Spek heeft Van Bemmel Container Service doen beslissen om wederom te investeren in een Fuchs overslagmachine.

De nieuwe 23 ton wegende Fuchs MHL831F zal bij BCS ingezet gaan worden voor het op- en overslaan van te recyclen producten, het laden en lossen van containers en vrachtwagens en het beladen van de sorteerinstallatie op de locatie in Harmelen.

BCS (Bemmel Container Service B.V.) uit Harmelen is al meer dan 25 jaar een begrip in de regio op het gebied van afvalverwerking en leveringen van zand, grind en grond. Ze hebben een groot assortiment containers van drie tot en met veertig kubieke meter. Ook hebben ze rol-, pers- en opslagcontainers in allerlei soorten en maten. In de sorteerinstallatie bij BCS worden de ingezamelde materiaalstromen gescheiden zodat deze optimaal kunnen worden ingezet voor verdere verwerking.

Fuchs MHL831F

Bij de bouw van een elektrisch aangedreven Fuchs overslagmachine staat de standaard seriemachine als basis. Ruim 90 % van de gebruikte (onder)delen zijn van de standaard seriemachines wat als groot voordeel heeft dat in zijn latere leven de onderdelenvoorziening tegen normale prijsstelling gegarandeerd is. Er worden geen speciale delen gebruikt waar niet benodigd.

De 90 kW elektromotor zorgt voor de aandrijving van de hydrauliekpompen welke via een koppeling wordt aangedreven. De Hydrauliekpompen zijn van de seriemachines en regelen dat de machine optimaal presteert bij het laagste stroomverbruik. De onderhoudsvrije draaidoorvoer zorgt voor de stoomdoorvoer van de onder naar de bovenwagen. 360° eindloos draaibaar en is voorzien van sleepcontacten De volledig geïntegreerde besturing is ingebouwd in de machine zodat het zicht rond de machine optimaal is.

De Siemens PLC zorgt voor de juiste aansturing van alle componenten op de machine. In de besturing is standaard een stofstarter geïnstalleerd om een soepele aanloop te garanderen zonder hoge stroompieken.

Zoals bij iedere Fuchs is ook de nieuwe Fuchs MHL831F voorzien van het zeer veilige- en ruime werkplatform op de bovenwagen dat eenvoudig via een trap toegankelijk is. Op dit werkplatform kunnen alle onderhoudswerkzaamheden zeer veilig en eenvoudig worden uitgevoerd.

Natuurlijk zijn bij de MHL831F de koelers separaat zoals bij iedere Fuchs geplaatst zodat optimale koeling gegarandeerd is en zelfs in de meest stoffige omstandigheden de machine kan worden ingezet. De MHL831F heeft ondanks dat hij elektrisch aangedreven natuurlijk ook koelers voor het hydraulisch systeem en airco-unit.

Aan de machine is een giek- en lepelsteelconfiguratie met een bereik van 10.700mm geplaatst waaraan een bak-kinematiek zit voor plaatsing van een sorteergrijper. Het bereik inclusief sorteergrijper bedraagt zelfs ruim 12 meter. Om veilig binnen te kunnen werken is de machine uitgevoerd met een hoogtebegrenzing waarmee de maximale hoogte ingesteld kan worden zodat het dak en spanten niet geraakt kunnen worden.

Uiteraard heeft ook deze nieuwe MHL831F de nieuwe FOX-cabine. Het slanke, nieuwe cabineontwerp bevat meer glas om de zichtbaarheid naar buiten te vergroten, het vernieuwde interieur zorgt voor meer ruimte en comfort voor de machinist. Door de ruime schuifdeur is in- en uitstappen vergemakkelijkt. Op de machine is een overdrukunit op de cabine gebouwd zodat de machinist in een veilige stofvrije omgeving kan werken.

Standaard is de Fuchs MHL831F voorzien van een camera op het contragewicht en de rechter zijkant zodat er geen onveilige situaties kunnen ontstaan doordat de machinist altijd kan zien wat achter- en naast hem gebeurd. Middels de hydraulische verstelling heeft de machinist optimaal zicht op de uit te voeren werkzaamheden.

Bij de MHL831F is de zichthoogte maximaal 5.200mm. LED-verlichting op de cabine, giek en lepelsteel zorgen dat er altijd optimaal zicht is rondom de machine en er ook in de vroeg- en late uren veilig gewerkt kan worden. De standaard gemonteerde centrale smering zorgt er voor dat de machine continu gesmeerd wordt voor een lange levensduur van o.a. pennen en bussen.

Via Telematics kan de machine op afstand uitlezen worden waarbij alle data die verzameld is duidelijk en overzichtelijk wordt weergegeven. Tevens kan gezien worden wanneer de machine onderhoud nodig heeft zodat dit optimaal gepland kan worden om de stilstand te minimaliseren