Zoek
Sluit dit zoekvak.

Update: De Telestack transportbandensystemen van Van Oord nog steeds in volle actie

doorVan der Spek

Update: De Telestack transportbandensystemen van Van Oord nog steeds in volle actie

In 2011 maakte Van Oord de keuze voor mobiele Telestack transportbandsystemen van Telestack gezien de vele jaren ervaring en goede reputatie die Telestack over de gehele wereld heeft opgebouwd bij vele klanten en verschillende inzetten.

Telestack HF150 en TS1542 bij Van Oord

Telestack HF150 en TS1542 bij Van Oord

De twee Telestack HF1520 mobiele trechters en twee Telestack TS1542 telescoperende transportbanden zijn voor hun inzet naar Japan getransporteerd door Van Oord. Na deze inzet zijn de banden via Australië aangekomen in de Damietta haven in Egypte waar ze worden ingezet bij het laden van Handymax schepen.

 

Tijdens het ontwerp van de machines zijn vele opties meegenomen die een zeer brede inzet mogelijk maken over de gehele wereld waar Van Oord actie is. Naast normale gebroken materialen, zand- en grind zijn de banden extra verzwaard uitgevoerd om ook zware stenen te kunnen transporteren die door de valpijpschepen van Van Oord worden gebruikt.

De machines zijn zo ontworpen dat ze in delen in 40ft container kunnen worden geladen of als gewenst in één deel te hijsen zijn voor bijvoorbeeld het plaatsen op een ponton of kade.

Uiteraard zijn de machines breed inzetbaar en kunnen naast het laden van schepen ook worden ingezet voor het in voorraad zetten van producten.

Wilt u meer weten van de mogelijkheden van Telestack mobiele overslagsystemen dan kan Benelux importeur Van der Spek u zeker verder helpen.