Zoek
Sluit dit zoekvak.

Tweede Hyundai HX140L geleverd bij Spelt in Nieuwveen

doorVan der Spek

Tweede Hyundai HX140L geleverd bij Spelt in Nieuwveen

Onlangs heeft Van der Spek Vianen de tweede Hyundai HX140L geleverd aan Spelt in Nieuwveen.
Net als de eerste Hyundai HX140L die vanaf eind 2016 werkzaam is bij Spelt zo ook de nieuwe HX140L ingezet gaan worden voor het uitsorteren en op- en overslaan van recyclingstromen bij de sorteerinstallatie van Spelt op de locatie in Nieuwveen.

Hyundai HX140L
De compacte- en snelle Hyundai HX140L’s worden bij Spelt ingezet voor het voorsorteren en beladen van de sorteerinstallatie waarbij hij door zijn compacte bouwwijze geen overmatige ruimte inneemt en vrachtwagens zonder problemen kunnen manoeuvreren in de sorteerhal. Uiteraard is deze ook voorzien van de proportionele bediening die eenvoudig is in te stellen.

Hyundai HX140L met grijper

Veiligheid voorop
Standaard en dus ook op deze Hyundai van Spelt zijn de nieuwe Hyundai HX-machines in Nederland voorzien van een uniek 4 camerasysteem. Hyundai noemt dit systeem AAVM, wat staat voor All Around View Monitor. De 4 camera’s zijn voor, achter en op de zijkanten van de machine geplaatst. Op de grote display kan gekozen worden voor 4 verschillende beelden. Het unieke aan dit AAVM-systeem is dat de computer met de input van de camera’s een bovenaanzicht berekent. Op de display ziet de machinist zijn eigen machine van bovenaf en kan dus goed kijken of er zich obstakels in zijn draaibereik bevinden. In combinatie met MOD (Moving Object Detection) herkent het systeem automatisch of er zich personen binnen het draaibereik bevinden en waarschuwt direct de machinist.
Om zonder problemen in de sorteerhal te kunnen draaien is de machine voorzien van een overdruksysteem op de cabines zodat de machinisten altijd in zuivere en schone lucht hun werkzaamheden kunnen uitvoeren. Tevens zijn de machines voorzien van extra aanpassingen om de stoffige omstandigheden die niet te vermijden zijn bij het op- en overslaan van recyclingstromen optimaal te kunnen werken.

Spelt
Spelt is een gezond familiebedrijf, sterk in het inzamelen en verwerken van afvalstromen en in het uitvoeren van grondwerkprojecten. Door duurzaamheid voorop te houden is Spelt erin geslaagd vrijwel alle afvalstoffen te recyclen en om te zetten naar grondstoffen en energie. Afvalstoffen zien ze bij Spelt niet meer als afval maar als grondstoffen. Door de juiste extra aandacht voor de afvalstromen beschermen ze primaire materialen en dragen ze bij aan de circulaire economie. Een besparing van grondstoffen is een directe winst voor het milieu. Op een eenvoudig en transparant wijze analyseren ze afvalprobleem en bieden ze een betrouwbare duurzame oplossing. Deze oplossing bieden ze binnen het totaalpakket die ze graag verzorgen.

Voor civiele werkzaamheden bied Spelt dezelfde transparante totaaloplossingen, waarbij ze meedenken in het gehele proces. Door in de voorbereidingsfase rekening te houden met alternatieve werkwijzen en materialen kan Spelt voordelen ook werkelijk realiseren. In de sloop- en grondwerkoplossingen zijn een veilige uitvoering en een kwalitatief hoogwaardig resultaat de belangrijkste uitgangspunten.

Van der Spek heeft voor het uitvoeren van deze werkzaamheden en het verwerken van de stromen al vele machines geleverd aan Spelt in de afgelopen jaren. Naast vele Hyundai ’s werden o.a. ook de sorteer- en puinbreekinstallatie, een Powerscreen mobiele zeefmachine, een Terex TTS620 trommelzeef en een Lindner Urraco 75 verkleiner geleverd.