Twee stuks Liebherr 550 EC-H20 Litronic verkocht aan MDB

doorVan der Spek

Twee stuks Liebherr 550 EC-H20 Litronic verkocht aan MDB

Datum: 10-mrt-08

Materieeldienst Bergambacht B.V. (MDB) heeft haar eigen vloot torenkranen fors uitgebreid en gemoderniseerd met de aanschaf van 2 stuks Liebherr 550 EC-H20 Litronic. Eén van de twee kranen is nieuw en de andere is als nieuwe kraan op het huidige project in Amsterdam ingezet uit de huurvloot van Van der Spek.
Bij het Centraal Station in Amsterdam wordt daar door J.P. van Eesteren B.V. gebouwd aan een uitbreiding van het bestaande IBIS-hotel. Hierbij wordt een uitbouw gerealiseerd over de eerste drie sporen van NS.
Het is een vrij gecompliceerde klus. Deels door de beperkingen die het treinverkeer met zich mee brengt, dat zo min mogelijk last mag ondervinden van de bouw. En anderzijds door de complexiteit van het bouwen in een binnenstedelijk gebied met alle voorkomende problemen als oude resten van bebouwing in de bodem en de beperkte mogelijkheden voor aanvoer en opslag van materialen.
De kraan is reeds gemonteerd in december 2005.
De nieuw te leveren kraan zal door MDB waarschijnlijk als eerste worden ingezet op een project in Diemen.

De beide Liebherr kranen worden geleverd met een gieklengte van 61,5 meter. De maximale capaciteit van 20 ton wordt bereikt tot een vlucht van 28,1 meter en de puntlast bedraagt 8.300 kg.
Met de aanschaf van deze 2 kranen breidt MDB haar dienstenpakket uit naar het zwaardere segment torenkranen. Op deze manier kan MDB blijven voldoen aan de vraag van de diverse werkmaatschappijen van de TBI-groep. 

(foto: Jac. van der Wiel)

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines