Zoek
Sluit dit zoekvak.

TS-Metals in Coevorden gaat

doorVan der Spek

TS-Metals in Coevorden gaat

Datum: 11-okt-14

Van der Spek Vianen heeft bij TS-Metals in Coevorden een nieuwe Lindner Urraco 75 afgeleverd waarin na een zeer succesvolle demonstratie is geïnvesteerd door het familiebedrijf. Tijdens de demonstratie, waarbij in vele soorten metalen en producten is gedraaid, heeft de Lindner Urraco 75 zich bewezen als een alleskunner met zeer hoge capaciteiten.

De 18 ton wegende Urraco 75 met 350 Pk Scania motor toonde zijn meerdere tegen de concurrentie die zelfs met een machine met een 480 Pk motor niet aan de capaciteiten en krachten kon komen van de Lindner. Door het tonen van deze krachten met het daarbij behorende zeer lage brandstofverbruik per geproduceerde tonnen was de keuze door TS-Metals snel gemaakt. De huidige shredder werd ingeruild bij Van der Spek voor een nieuwe Lindner Urraco 75.
 
Hierdoor zal het nu veelal genoemde “Hammelen”, dat staat voor het verwerken van materiaal door de shredder, nu gaan veranderen in “Lindneren” op de locatie in Coevorden. Uiteraard zal de term “Lindneren” zich de komende tijd gaan uitrollen over de rest van Nederland als ook bij andere schrootverwerkende bedrijven de Lindner Urraco-serie zijn krachten zal gaan tonen.

De nieuwe Lindner is voorzien van een hydraulisch verstelbare magneet, zodat verkleinde metalen ontdaan kunnen worden van ijzerdelen. Met de investering in de Lindner Urraco 75 laat TS-Metals wederom zien voorop te lopen als het gaat om duurzaam recyclen; de Lindner is namelijk uitgerust met een Scania dieselmotor die voldoet aan de nieuwste emissie-eisen.

De Scania DC9 produceert 350 Pk die op zijn beurt via de Bosch-Rexroth aandrijving een enorme kracht van 240.000 nm op de werktuigen kan brengen, waardoor de machine ook kan worden ingezet voor het verkleinen van zeer moeilijk te verkleinen materialen. Het te verkleinen materiaal kan afhankelijk van het materiaal rechtstreeks op de assen geladen worden of in de hydraulische via de afstandsbediening te klappen bunker.

In de Urraco 75 zijn twee assen gemonteerd met een lengte van 1.750 mm lengte en een diameter van 650 mm. Deze zijn via de PLC-besturing traploos verstelbaar tussen de 14 en 32 omwentelingen per minuut.

Bij TS-Metals zijn twee assen gemonteerd die speciaal zijn uitgevoerd voor het verkleinen van metalen. Uiteraard zijn er vele verschillende mogelijkheden en configuraties mogelijk, zodat de assen worden afgestemd om het uit te voeren werk en de gewenste eindfracties. De verkleinde fractie wordt via een 1200 mm brede afvoerband – welke voor transport hydraulisch kan worden ingeklapt – afgevoerd. De band is via de afstandsbediening in hoogte in te stellen, zodat de juiste afwerphoogte kan worden ingesteld.
 
Naast de nieuwe Lindner zal er op korte termijn ook nog een nieuwe Terex-Fuchs MLH350E worden geleverd, welke eveneens na een succesvolle demo is gekocht en de eerste Terex-Fuchs op de werf in Coevorden zal gaan draaien.

De Lindner in actie op Youtube/Van der Spek : https://www.youtube.com/watch?v=oDYGYY62HFk&list=UUDCc7KtwIFfceCuqd6f7BXA
Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines