Trio Hyundai’™s compleet bij Lansers

doorVan der Spek

Trio Hyundai’™s compleet bij Lansers

Datum: 25-mrt-16

Van der Spek Vianen heeft met de levering van de tweede Hyundai HL955 laadshop het trio compleet gemaakt dat door Lansers Trio eind vorig jaar in een order werd besteld. Als eerste is eind vorig jaar een mobiele Hyundai R160W-9A graafmachine geleverd, daarna volgde de eerste Hyundai HL955 laadschop begin dit jaar. Nu is deze week de tweede Hyundai HL955 geleverd welke net als de eerste speciaal is opgebouwd voor tremwerk in de grote schepen.

Lansers Trio
Lansers Trio is al tientallen jaren actief op vele fronten, naast het uitvoeren van grondverzetwerkzaamheden voor de milieu- en civieltechnische markt, voert men alle voorkomende werkzaamheden uit voor (afval)verbrandingscentrales, dragen ze zorg voor delen- of complete af- en behandeling van materiaalstromen bij de op- en overslag. Deze werkzaamheden worden zowel nationaal als internationaal voor de klanten uitgevoerd. De machines die hiervoor worden ingezet worden zowel met als zonder machinisten verhuurd door Lansers Trio.  

De nieuwe Hyundai HL955 laadschoppen zijn na een uitgebreid vergelijk en testen op locatie in de diverse materiaalstromen gekozen om enkele machines die aan vervanging toe waren te gaan vervangen. Gezien de vele verschillende materialen waarin de machines gaan worden ingezet was het zeer belangrijk dat de Hyundai ’s ook met de zwaarste producten als ijzerertsen gewoon hun werk doen. Tijdens de demo is gebleken dat de HL955 die door diverse machinisten is getest de beste papieren in handen had om deze zware werkzaamheden te gaan uitvoeren.

Uiteraard voldoen ook de nieuw geleverde Hyundai HL955’s net als de gehele Hyundai HL-serie aan de hoogste emissie-eisen, de 6 cilinder QSB 6.7 liter Cummins voorzien van een DOC katalysator zorgt dat deze de Tier IV final eisen zonder roetfilter bereikt. Actief regeren is bij een Hyundai machine dus niet steeds niet benodigd en brengt dus ook geen onnodige kosten- en stilstand met zich mee.

De machinist kan op het 7” kleurendisplay met touchscreen eenvoudig kiezen tussen de verschillende werkniveaus van de motor waarmee altijd het gewenste vermogen beschikbaar is voor de werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden.

Tevens kan de machinist in één oogopslag zien welke instellingen actief zijn voor de transmissie en aandrijvingen zodat hij als gewenst deze snel en efficiënt kan wisselen om zo efficiënt mogelijk te werken. Evenals de werkniveau ’s van de motor kan de machinist zeer eenvoudig drie werkstanden kiezen voor de transmissie waarmee de machine altijd zijn optimale instelling paraat heeft. Om hem helemaal op het werk te kunnen afstellen is er ook nog keuze voor het  “clutch-cut-off” moment waarbij wordt ingesteld op welke moment de aandrijving wordt losgekoppeld als het rempedaal wordt gebruikt.

De vergrote cabine op de HL-serie is één van de stilste die op de markt aanwezig is en is uiteraard voorzien van alle gemakken zoals een in vele posities te verstellen stoel met armsteunen zodat de ideale zitpositie voor de machinist kan worden gerealiseerd.

De Rexroth pompen zorgen met loadsensing en flowsharing dat de machine de juiste prestaties levert met het laagste brandstofverbruik. Voor het sturen, remmen en het aansturen van de koelven welke standaard is voorzien van een omkeerfunctie zijn separate pompen gemonteerd.

Met de volledig automatische versnellingsbak van ZF welke standaard is voorzien van Lock-up in de versnellingen wordt het brandstofverbruik nog verder teruggebracht.

Om de nieuwe Hyundai’s  te kunnen inzetten voor het tremwerk in grote schepen zijn ze in de werkplaats van Van der Spek Vianen voorzien van vier zware hijspunten op de machine zodat ze in één keer kunnen worden opgepakt om in de ruimen van de grote schepen geplaatst te worden om hun werk uit te voeren.

Bij het tremwerk waar Lansers Trio een echte specialist is werkt de Hyundai HL955 samen met een rupskraan om de zijkanten van de ruimen van schepen die wel ladingen tot 150.000 ton kunnen hebben schoon te maken zodat de grote grijper die de schepen lossen ook de laatste tonnen van de lading uit de ruimen kunnen halen. Als het ruim schoon is dan wordt de Hyundai en de rupskraan weer met kettingen aan de grijper gemonteerd om weer uit het schip gehesen te worden zodat ze het volgende ruim weer in kunnen of weer aan wal worden gezet om andere werkzaamheden uit te voeren. 

Naast de speciale ophangpunten zijn de machines voorzien van nog diverse speciale “trem” opties die op wens van Lansers Trio zijn gemonteerd zodat de Hyundai hun werk snel- en efficiënt kunnen uitvoeren.

Om naast de werkzaamheden in de ruimen ook aan de wal breed inzetbaar te zijn hebben de HL955’s snelwissels zodat er als gewenst gewisseld kan worden tussen de verschillende bakken en andere uitrustingstukken als bijvoorbeeld een palletvork of veegbezem.

Extra verlichting en gemonteerde flitslampen aan de voor- en achterzijde zorgen ervoor dat de Hyundai altijd goed zichtbaar is en voor een veilige werkomgeving zorgt.

Gemonteerde centrale smering draagt zorg voor een optimale smering van alle delen ongeacht de producten waarin ze werken en uren die de machines maken. Voor onderhoudswerkzaamheden is het motorcompartiment zeer toegankelijk van alle zijdes doordat de motorkap zeer eenvoudig elektrische te openen is. De standaard wegklapbare koelers zorgen dat eventuele schoonmaakwerkzaamheden eenvoudig zijn uit te voeren.

Naast alle technische voordelen van de Hyundai’s is ook de goede- en open relatie die de afgelopen jaren is ontstaan tussen Lansers Trio en Van der Spek Vianen een zeer belangrijk argument geweest om deze machines te kopen. De uitspraak van directeur Karl Heinz Eireiner  "Maar onze grootste kracht is de no-nonsense mentaliteit. De klant verwacht én krijgt bij ons altijd een oplossing” past ook precies bij Van der Spek en daarmee passen beide bedrijven goed bij elkaar en vullen ze elkaar aan leverancier en klant, echt partnerschip. 

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines