Zoek
Sluit dit zoekvak.

Trio Hyundai laadschoppen geleverd bij Verbrugge in Terneuzen

doorVan der Spek

Trio Hyundai laadschoppen geleverd bij Verbrugge in Terneuzen

Datum: 7-okt-12

Van der Spek Vianen heeft wederom speciaal geprepareerde Hyundai laadschoppen afgeleverd bij Verbrugge Terminals in Terneuzen. Ditmaal drie Hyundai HL757-9’s in één keer. Twee Hyundai HL757-9’s en een Hyundai HL757-9 Special.

Al eerder werden diverse Hyundai laadschoppen geleverd bij Verbrugge. Door de zeer goede ervaringen die door Verbrugge zijn opgedaan met de machines en de service van Van der Spek Vianen, was de keuze voor wederom Hyundai ‘s geleverd door Van der Spek snel gemaakt.

Twee van de nieuw geleverde Hyundai HL757-9’s zijn aangepast voor het laad- en loswerk met speciaal door Verbrugge ontwikkelde klemmen voor o.a. papierpakketen. Door het uitvoeren van deze werkzaamheden met de Hyundai ’s kan het efficiënter en veiliger worden uitgevoerd. Vanuit de ruime overzichtelijke cabine heeft de machinist zeer goed zicht op het uit te voeren werk. 

Ook zijn deze twee machines voorzien van een centrale vetsmering en zijn ze gespoten in de welbekende Verbrugge bedrijfskleuren.

Tevens is er weer een Hyundai HL757-9 Special klaargemaakt in de werkplaats van Van der Spek in Vianen. Deze Special is opgebouwd voor inzet bij het op- en overslaan van ‘agressieve’ producten die een standaard machine op korte termijn zouden aantasten. Bij deze ‘agressieve’ producten moet gedacht worden aan o.a. kunstmest, fosfaten en zout. Om tegen de inwerkingen van deze producten bestand te zijn, is de ruim 15 ton wegende HL757-9 volledig gestript om vervolgens met vele aanpassingen en beschermingen weer te worden samengebouwd.

De volgende werkzaamheden zijn o.a. uitgevoerd aan de Hyundai; er zijn grofmazige radiateurs gemonteerd die speciaal behandeld zijn met epoxy, en door Groeneveld is een centrale vetsmering gemonteerd die is voorzien van rvs-leidingen en koppelingen waar mogelijk. Daarnaast is de machine geheel aangepakt om tegen inwerkingen van buitenaf te zijn beschermd. Van der Spek Vianen kan desgewenst een uitgebreid advies geven om machines aan te passen voor elke inzet en gewenste bescherming.

De machine is na deze ombouw volledig gespoten in een speciale 2-componenten epoxylak, zodat hij de komende jaren beschermd is tegen inwerkingen van buitenaf.

Uiteraard staan veiligheid en het welzijn van de machinist voorop bij Verbrugge en daarom is de machine ook voorzien van een cabine-beschermrek aan de voorzijde en een camerasysteem, waarmee de machinist ook goed zicht heeft achter de machine. Voor een goed klimaat in de cabine is er een overdrukunit gemonteerd die zorgt voor zuivere en schone luchttoevoer.

Voor het duurzamer werken zijn dash-9 wielladers uitgerust met het nieuwste hydraulieksysteem. Het nieuwe lastafhankelijke hydraulische systeem met een plunjerpomp met variabele opbrengst en een gesloten hoofdventielblok zorgen voor een zeer efficiënt hydraulisch vermogen en daarmee een lager energieverbruik. Dit gekoppeld aan de ZF-volautomatische transmissie zorgt voor maximale duurzaamheid, zo min mogelijk verlies van vermogen, een hogere rijsnelheid en lage geluidsniveaus. De verbeterde koppeling en het soepel schakelen zorgen verder voor vlot rijden.

Als krachtbron is een Cummins QSB 6.7 actief. Dit is een 6-cilinder turbodiesel met 129 kW die voldoet aan de Tier III emissie-eisen.

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines