Search
Close this search box.

Terex-Fuchs MHL380D voorzien van speciale buizenklem

doorVan der Spek

Terex-Fuchs MHL380D voorzien van speciale buizenklem

Datum: 1-mrt-10

Onlangs leverde Van der Spek via L. Timmerman & Zn een nieuwe MHL380D overslagmachine aan Herstaco B.V.

De MHL380D zal ingezet worden voor het lossen en laden van stalen buizen op het 15 hectare grote opslagterrein te Middelburg.

Herstaco B.V. is één van Europa’s grootste voorraadhoudende handelaren in stalen buizen en werd in 1967 opgericht. Herstaco kan de markt bedienen vanuit haar eigen voorraad, bestaande uit 50.000 – 80.000 ton nieuw, tweede keus of surplus materiaal met een diameter van 73 mm tot 2.500 mm.

De 66 ton zware Terex-Fuchs is voorzien van een speciale giekconfiguratie. De hoofdgiek van 9,6 meter en arm van 8,00 meter geven de ideale giekconfiguratie waarbij grote hefhoogte en hefkracht belangrijke kenmerken zijn.

Om de buizen snel en nauwkeurig te verplaatsen heeft L. Timmerman & Zn het idee van de heer Jos Jobse, werkzaam bij Herstaco, uitgewerkt en deze speciale buizenklem geconstrueerd.

Met de klem kan de machinist de buizen vanuit zijn cabine aanpikken en lossen. Daarbij is de klem zo ontwikkeld dat buizen van bijna alle diameters en lengtes gepakt kunnen worden tot een gewicht van 15 ton. Herstaco heeft naast dit gebruikersgemak, op de eerste plaats gekozen voor de veiligheid. Vaak wordt er op grote hoogtes gewerkt en door deze configuratie van machine én klem kunnen gevaarlijke situaties vermeden worden.

De firma L. Timmerman & Zn. B.V. heeft reeds sinds 1919 ervaring met verkoop, modificatie, reparatie en onderhoud van machines. Bij het ontwikkelen van de speciale klem kwam deze ervaring bijzonder goed van pas. Het project is vanaf de tekentafel tot de levering op rolletjes verlopen!

Van der Spek, Bouwmachines