Search
Close this search box.

Nieuwe Terex-Fuchs MHL340D afgeleverd bij H. van Nispen Metaalhandel B.V. in Sprundel

doorVan der Spek

Nieuwe Terex-Fuchs MHL340D afgeleverd bij H. van Nispen Metaalhandel B.V. in Sprundel

Datum: 7-mrt-10

Afgelopen week is door Van der Spek bij H. van Nispen Metaalhandel B.V. in Sprundel een nieuwe 28-tons Terex-Fuchs MHL340D in gebruik gesteld.

H. van Nispen Metaalhandel B.V. koopt en verkoopt metalen en non-ferro’s. Voor het verwerken van deze stromen heeft Van Nispen een eigen schaar op de locatie in Sprundel. Voor o.a. het be- en ontladen van deze schaar heeft van Nispen al enkele jaren een Terex-Fuchs MHL360 in gebruik.

De nieuwe machine is uitgerust met hoofdgiek van 7,2 meter en een lepelsteel van 6,2 meter waardoor een maximaal bereik ontstaat van 13,7 meter. Aan de MHL340D is een originele Terex-Fuchs poliepgrijper gemonteerd van 600 liter.

Als aandrijving van de machine is een 6-cilinder turbodiesel Deutz TCD2012 gemonteerd, welke uiteraard voldoet aan de laatste COMIII en EPA Tier III emissie-eisen.
Zoals standaard bij alle Fuchs overslagmachines zijn de motor- en hydrauliekkoeler van elkaar gescheiden om een zo goed mogelijke koeling mogelijk te maken en daarbij zo min mogelijk geluid te produceren.

Door de standaard hydraulisch in hoogte verstelbare cabine kan een goede zichthoogte bereikt worden voor goed zicht bij het beladen van schaar, containers en vrachtwagens.

Op wens van Van Nispen is de Fuchs uitgerust met een generator van 17 kW, waardoor ook een elektromagneet aan de machine gemonteerd kan worden.

Tevens is de machine uitgevoerd met een hoogtebegrenzing op de giek en lepelsteel zodat er ook veilig zonder risico’s binnen gewerkt kan worden in de sorteerhal bij Van Nispen.

 

Van der Spek, Bouwmachines