Terex-Fuchs MHL360D afgeleverd in Nijmegen bij Van Dalen Metaalrecycling

doorVan der Spek

Terex-Fuchs MHL360D afgeleverd in Nijmegen bij Van Dalen Metaalrecycling

Datum: 9-nov-11

Benelux importeur Van der Spek heeft via haar vestiging in Vianen een nieuwe Terex-Fuchs MHL360D afgeleverd bij Van Dalen Metaalrecycling voor hun vestiging in Nijmegen.

De nieuw geleverde MHL360D lost de wacht af van een MHL360C, welke na ruim 10.000 tevreden draaiuren is vervangen.

Deze nieuwe 48 ton zware Terex-Fuchs MHL360D heeft ten opzichte van de MHL360 die in 2006 is geleverd o.a. een grotere hydraulische opbrengst, waardoor de machine sneller en sterker is.

De machine is uitgerust met een hoofdgiek van 9,7 meter en een lepelsteel van 7,8 meter waardoor een maximaal bereik ontstaat van 18 meter. Hierdoor kan de machine zonder problemen de geproduceerde materialen in schepen verladen aan de eigen kade van Van Dalen.

Voor de aandrijving van de Fuchs MHL-360D is een Deutz TCD2013 6-cilinder Tier III motor met een inhoud van 7,2 liter en 186 kW verantwoordelijk. Door het vernieuwde koelsysteem is het bronvermogen van de machine ten opzichte van de vorige serie met 3 dB verminderd.

De standaard hydraulisch verstelbare cabine kan ook nog 2,10 meter naar voren worden geplaatst voor een nog beter zicht in schredders, scharen, vrachtwagens of schepen die beladen of gelost moeten worden. De machinist heeft een zichthoogte van ruim 6,2 meter.

Op wens van Van Van Dalen is de Terex-Fuchs uitgerust met extra verlichting op de giek en lepel zodat er ook in de vroege morgen of late middag met goed zicht gewerkt kan worden. Tevens is er op het contragewicht een camera geplaatst, zodat de machinist goed kan zien wat er achter de machine gebeurt en niet voor onverwachte verrassingen komt te staan.

Om de reeds op de vestiging in Nijmegen aanwezige elektromagneet te kunnen aansluiten is de machine tevens uitgerust met een 20 kW generator.

Van Dalen Metals Recycling & Trading is een familiebedrijf dat is opgericht in 1947 in Hendrik Ido Ambacht. Ze zijn begonnen in het slopen van schepen en be- en verwerken van metaalhoudende reststoffen, wat de basis vormde voor het bedrijf. Die goede basis heeft ertoe geleid dat de organisatie is uitgegroeid tot een gespecialiseerde en gerenommeerde onderneming op het gebied van inzameling, bewerking, recycling en verhandeling van alle soorten ferro en non-ferro metalen.

Van Dalen heeft daaropvolgend diverse strategische aankopen gedaan in Nederland, België en Engeland met in totaal 13 operationele locaties welke in de nabijheid van waterwegen, autowegen en zeehaven zijn gelegen. Inmiddels beschikt men in totaal over 5 shredder installaties, 6 schaarinstallaties, 2 mobiele schaarinstallaties, 2 persinstallaties en een non-ferro flotatie-installatie die gemiddeld een jaarproductie van anderhalf miljoen ton aan ferro metalen per jaar be- en verwerken.

Met het oog op de toekomst en de ontwikkelingen daarin, zoals verdergaande recycling, duurzaamheid en de aanscherping van de wet en regelgeving, blijft men investeren in de nieuwste technieken om dynamisch te kunnen inspelen op de wensen van hun leveranciers en afnemers. Met alle mogelijkheden biedt men de klanten maatwerkoplossingen tegen marktconforme tariefstellingen en opbrengsten.
 

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines