Search
Close this search box.

Telestack rupsmobiele transportbanden een blijvend succes

doorVan der Spek

Telestack rupsmobiele transportbanden een blijvend succes

Datum: 6-jan-10

Het via de Van der Spek groep in de Benelux geïmporteerde Telestack is trots te melden dat de rupsmobiele TC-serie een groot succes blijft.

Begin 2009 introduceerde Telestack de nieuwe TC421 en TC621 rupsmobiele transportbanden. Deze banden hebben een lengte van 21 meter en kunnen, afhankelijk van het type, tussen de 400 en 600 ton per uur transporteren. Uiteraard zijn grotere tonnages en andere varianten op verzoek mogelijk. 

Onlangs de wereldwijde economische teruggang van de laatste periode is de vraag naar Telestack transportbanden alleen maar groter geworden. De grootste verklaring hiervoor is de wens van goedkoper en efficiënter werken en produceren.

Door het gebruik van een Telestack rupsmobiele transportband hoeft er minder met een laadschop gewerkt te worden en is het zelfs mogelijk om bij de juiste opstelling de laadschop geheel stil te zetten of voor andere werkzaamheden in te zetten.

Bij het laad- en loswerk is onnodig omhoog draaien van het te lossen product verleden tijd. De Telestack kan wel tot ruim 1800 m³ onder een standaard TC421 of TC621 opslaan zonder verzet te worden. En natuurlijk kan er optioneel een zwaar gebouwde bunker geplaatst worden op de TC621 waardoor er eenvoudig schepen beladen kunnen worden. Deze bunker is compleet voorzien van wisselbare Hardox slijtplaten en “breakerbar”. Deze “breakerbar” zorgt ervoor dat de val van het te laden product gebroken worden en er geen overmatige slijtage en krachten op de transportband komen.

Het afgelopen jaar zijn er meer dan 30 rupsmobiele Telestack’s van de TC-serie geleverd in geheel Europa. Hiermee heeft Telestack zijn leidende marktpositie in de zware mobiele transportbanden aangetoond.

Tijdens de Open Dagen bij Van der Spek Vianen is de Telestack TC621 met bunker voor Beelen tentoongesteld. De machine zal ingezet worden bij het laden- en lossen van schepen en indien nodig achter de mobiele puinbrekers van Beelen Reststoffen.

 

Van der Spek, Bouwmachines