Search
Close this search box.

Telestack pakt groots uit met noviteiten op Hillhead in Engeland

doorVan der Spek

Telestack pakt groots uit met noviteiten op Hillhead in Engeland

Eind juni pakte Telestack groots uit op de beurs Hillhead in Buxton. De drie-daagse beurs voor alles wat te doen heeft met grondverzet, breken, zeven en transporteren vond dit jaar plaats onder voor Engeland zeer hete omstandigheden, alle dagen werd de 30°C aangetikt.

Mobiele op- en overslagspecialist Telestack die in de Benelux wordt vertegenwoordigd door de Van der Spek groep met vestigingen in Vianen, Hardenberg en Ternat(B) toonde op de beurs vele noviteiten naast het uitgebreide bekende leveringsprogramma.
Telestack TC621 Revolution
Onder andere is de geheel nieuwe Telestack TC621 Revolution geïntroduceerd. Deze rupsmobiele transportband met een lengte van 21 meter kan door de plaatsing van een zeer robuuste- en stabiele draaikrans 360° ronddraaien zodat er grote voorraden onder de machine kunnen worden opgeslagen zonder tussenkomst van een laadschop. Middels de 1.050mm brede transportband die bij een stijging van 20° een hoogte bereikt van ruim 8 meter kan zonder te roteren al een voorraad worden opgedraaid van bijna 1.700 ton. Bij een opstelling waarbij een 120° wordt geroteerd kan deze voorraad al snel oplopen tot 20.000 ton.
Het complete frame van de 1.050mm brede transport is opgebouwd uit een zware constructie waarbij de zijkanten uitgevoerd zijn in gezet plaatwerk dat door het lassen van plaatwerk aan de binnenzijde van de band een uiterst stabiele kokerconstructie vormt om vele miljoenen tonnen te kunnen transporteren zonder problemen. Bij de TC621 is de aandrijving dubbel uitgevoerd zodat 600 ton/uur kan worden opgevoerd.
De transportband is middels twee zware hydraulisch verstelbare ondersteuningen op de bovenwagen geplaatst. Door de hydraulische verstelling kan de band zowel aan de voor- als achterzijde eenvoudig op hoogte worden geplaatst. Aan de achterzijde zorgt dit voor een goede aansluiting/overgang van breker, zeef, opvoerbunker en/of shedder en aan de voorzijde voor een optimale afworp van het product.
Het gemonteerde rupswerk van 3.000mm lengte zorgt dat de machine snel en eenvoudig verplaatst kan worden op locatie. Door de jarenlange ervaring die Telestack heeft met het bouwen van mobiele transportbanden is de onderwagen optimaal geplaatst en uitgevoerd t.o.v. van de transportband zodat zelfs bij de hoogste stand de productkegel onder de band de onderwagen niet raakt en de stabiliteit gewaarborgd is.
Telestack Olympian W1800 Truckunloader 
In aansluiting op het zeer uitgebreide en wereldwijd bekende Telestack Titan Truckunloader programma presenteerde Telestack de geheel nieuwe Telestack Olympian W1800 drive-over truck unloader. Uniek aan deze nieuwe machine is dat de vrachtwagen over de machine heen rijd en dan zijn lading lost in het midden op de machine. De 1.800mm brede transportband welke door twee elektromotoren wordt aangedreven voert het product met capaciteiten tot 1.000 ton/uur af.
Uiteraard kan de machine ook van twee zijden worden benaderd door vrachtwagens zodat er minder wachttijden ontstaan en de capaciteiten verhoogd kunnen worden. De machine is wielmobiel en kan daardoor zeer gemakkelijk op locatie worden verplaatst.
Telestack HF10, Compacte Hopper-Feeder 
Telestack heeft bij haar klanten en dealers uitgebreid navraag gedaan waaraan nog behoefte was in het uitgebreide leveringsprogramma van Telestack. Veel hoorde Telestack de wens om een compacte Hopper-Feeder die alle voordelen heeft van de welbekende Telestack Hopper-Feeders maar niet de vaak aanwezig capaciteiten en grote afmetingen. De machine moest eenvoudig, compact en eenvoudig te transporteren zijn. Telestack zou Telestack niet zijn om met een passend antwoord te komen; De Telestack HF10.
De Telestack HF10 met zijn eigen gewicht van 14 ton is voorzien van een ruime trechter met een inhoud van bijna 7M3 zodat hij ook met middelgrote laadschoppen en overslagkranen zonder problemen is te beladen. De bunkerband lost vervolgens op een 15 meter lange 1.050mm brede afvoerband welke een afwerphoogte heeft van ruim 6.5 meter.
Middels het rupswerk kan de machine zeer eenvoudig worden verplaatst op locatie. Voor de aandrijving is een zuinige 4-cilinder Deutz motor gemonteerd met een vermogen 50kW.
De eenvoudige besturing zorgt ervoor dat iedereen de machine kan bedienen zodat hij ook snel ingezet kan worden zonder zeer uitgebreide instructies en eventueel benodigde machinist.
Demo Telestack TC421 : Meten is weten en zien is geloven.
Duurzaam, efficiënt, kostenbesparend. Van der Spek laat met nieuwe Telestack demo het zien. Bij Van der Spek Vianen is wederom een nieuwe demo Telestack mobiele transportband aangekomen  om in praktijk het verschil te kunnen tonen en nog meer klanten kennis te laten maken met de vele mogelijkheden die er zijn met de wereldmarkleider op het gebied van mobiele overslagsystemen Telestack.
Door deze inzet van een (of meerdere) mobiele Telestack transportband(en) kunnen er zeer veel kosten bespaard worden bij het op- en overslaan of het in voorraad zetten van producten.
Vele bedrijven hebben de grote voordelen die de Telestack overslagsystemen kunnen brengen al gezien en geïnvesteerd in een systeem dat is toerust op de klantwensen zodat het systeem optimaal kunnen werken in de gewenste producten die overgeslagen moeten worden. Voor iedere opstelling, product of gewenste capaciteit is er een oplossing te leveren mits het technisch mogelijk is.
Steeds meer recycling- en overslagbedrijven zoeken naar oplossingen om goedkoper en efficiënter te werken en/of produceren.
Door het gebruiken van een Telestack rupsmobiele transportband hoeft er minder met een laadschop gewerkt te worden en is het zelfs mogelijk om bij de juiste opstelling om de laafschop geheel stil te zetten of natuurlijk voor andere werkzaamheden in te zetten. Dit voordeel komt zeker tot zijn recht als de Telestack wordt ingezet achter bijvoorbeeld een puinbreker, shredder of zeefmachine.Tevens kan er snel en eenvoudig schepen geladen- gelost worden zonder dat de overslagmachine ieder keer zijn maximale vlucht  moet maken waarbij kostbare tijd en brandstof verloren gaat.
Bij het laad- en loswerk en voorraad maken is onnodig omhoog draaien van het geproduceerde of te lossen product verleden tijd, de Telestack TC421 kan wel tot ruim 1.700 ton opslaan zonder verzet te worden.
Wilt u meer weten over de mogelijkheden, vraag het Van der Spek en ze laten u zien wat u kunt besparen door het inzetten van een Telestack transportband.