Search
Close this search box.

Telestack MH4875, op- en overslaan met grote volumes

doorVan der Spek

Telestack MH4875, op- en overslaan met grote volumes

Datum: 29-mei-17

Telestack, de wereldmarktleider op het gebied van mobiele op- en overslagsystemen introduceert de geheel nieuwe Telestack MH4875, een rupsmobiele transportband speciaal ontwikkeld voor de op- en overslag van lichtere-, klemmende- en hakende producten als geshredderede- en compost fracties.

 
Honderden rupsmobile Telestack transportbanden werken over de gehele wereld voor het op- en overslaan van vele soorten producten. Om met nog grote capaciteiten en zonder problemen producten als compost en geshredderd groen- en sloophout goed te laten lopen in zowel de bunkers als opvoerbanden waren er aanpassingen benodigd in de bestaande productlijn. 
 
Telestack zou Telestack niet zijn om “aanpassingen” om te zetten in een geheel nieuw ontwikkelde machine waarin alle ervaringen van vele gebruikers zijn meegenomen. 
 
De nieuwe Telestack MH4875 waarbij “MH” staat voor Mulch Hopper (Compost trechter), “48” voor de breedte van de opvoerband die 48 foot (1.200mm) is en de “75” voor de lengte van de opvoerband die 75 foot (23.000 mm) meet is voorzien van vele unieke punten waardoor hij zijn werk optimaal kan uitvoeren. 
 
Om met grote capaciteiten te kunnen laden met een kraan, laadschop of schredder is de opgavebunker geheel nieuwe ontwikkeld. De bunker met een inhoud van 11.5M³ is voorzien van een 1.400 mm brede transportband, de zijwanden zijn zeer stijl uitgevoerd zodat hier geen brugvorming kan plaatsvinden. Een zeer belangrijk detail van het bunkerontwerp is dat deze taps uitloopt en het materiaal dus altijd vrijloopt en niet klem komt te zitten. Een roterende vijzel in de bunkeruitloop zorgt ervoor dat het materiaal altijd vrijkomt uit de bunker met een geleidelijk stroom. Zowel de bunkerband als de vijzel zijn eenvoudig in snelheid te regelen voor een optimaal samenspel en de daarbij behorende hoge opvoercapaciteit. 
 
De bunker lost op een 1.200mm brede opvoerband welke is voorzien van een chevron profiel, dit profiel zorgt voor een grote opvoersnelheid van het materiaal en tevens dat de band met een steile hoek kan opvoeren waardoor een hoogte van wel tot ruim 11 meter kan worden gerealiseerd. In de standaard uitvoering betekend dit 1.740m³ onder de band zonder te verplaatsen. 
 
Uiteraard is ook deze band in snelheid regelbaar voor een ideale afwerp van het op te voeren materiaal. De band kan ook horizontaal worden gesteld voor  bijvoorbeeld het beladen van schepen.  Het complete frame van de 1.200mm brede transport is opgebouwd uit een zware constructie waarbij de zijkanten uitgevoerd zijn in gezet plaatwerk dat door het lassen van plaatwerk aan de binnenzijde van de band een uiterst stabiele kokerconstructie vormt om vele miljoenen tonnen te kunnen transporteren zonder problemen. 
 
Het nieuwe besturingssysteem zorgt dat via de grote touchscreen display de functies zijn in te stellen en te regelen. 
 
Het gemonteerde rupswerk van 4.000mm lengte zorgt dat de machine snel en eenvoudig verplaatst kan worden op locatie. Door de jarenlange ervaring die Telestack heeft met het bouwen van mobiele transportbanden is de onderwagen optimaal geplaatst en uitgevoerd t.o.v. van de transportband zodat zelfs bij de hoogste stand de productkegel onder de band de onderwagen niet raakt en de stabiliteit gewaarborgd is. Als hij hydraulisch is ingeklapt kan hij in één keer op de dieplader zodat hij ook eenvoudig getransporteerd kan worden naar de volgende op- en overslagklus. 
 
Als gewenst kan de Telestack MH4875 worden uitgevoerd met een draaikrans zodat de bovenwagen 360º kan draaien t.o.v. de onderwagen. Door deze optie kan de machine parallel rijden om in een ril product op te slaan of schepen te laden zonder dat deze hoeven te verhalen. Natuurlijk kan hij ook draaien om zonder te verplaatsen een grote hoeveelheid te kunnen opslaan. 
 
 

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines