Search
Close this search box.

Telestack introduceert de zwenkbare rupsmobiele transportband TC421 en TC621

doorVan der Spek

Telestack introduceert de zwenkbare rupsmobiele transportband TC421 en TC621

Datum: 24-jun-10

Het via de Van der Spek groep in de Benelux geïmporteerde Telestack heeft op de Hillhead show in Engeland de nieuwe TC-serie met radiale verstelling geïntroduceerd.  

Begin 2009 introduceerde Telestack de nieuwe TC421 en TC621 rupsmobiele transportbanden. Deze banden hebben een lengte van 21 meter en kunnen, type-afhankelijk, tussen de 400 en 600 ton per uur transporteren. Uiteraard zijn grotere tonnages en andere varianten op klantwens mogelijk. 

Ondanks de teruggang in de economie wereldwijd de laatste periode is de vraag naar Telestack transportbanden alleen maar toegenomen. De grootste verklaring hiervoor is de wens om goedkoper en efficiënter te werken en te produceren.

Door het gebruiken van een Telestack rupsmobiele transportband hoeft er minder met een laadschop gewerkt te worden en is het zelfs mogelijk om bij de juiste opstelling de laadschop geheel stil te zetten of  voor andere werkzaamheden in te zetten natuurlijk.

Bij het laad- en loswerk is onnodig omhoog draaien van het te lossen product verleden tijd. Onder de standaard Telestack TC421/621 kan wel tot ruim 1800 m³ opgeslagen worden zonder verzet te hoeven worden.

Door de nieuwe optie waarbij de band kan zwenken vanaf een vast draaipunt kan bij 180 graden draaien nu wel tot 10.000 ton materiaal worden opgeslagen zonder dat de machine verplaatst hoeft te worden. Door deze optie zijn de TC-series nog breder inzetbaar.

Het afgelopen jaar zijn er meer dan 50 rupsmobiele Telestack’s van de TC-serie geleverd in geheel Europa. Hiermee heeft Telestack zijn leidende marktpositie in de zware mobiele transportbanden aangetoond.

Op de TKD was bij dochterbedrijf Marijs de Telestack TC621 met bunker voor Beelen tentoongesteld. De machine wordt ingezet bij het laden- en lossen van schepen en indien nodig achter de mobiele puinbrekers van Beelen Reststoffen.

Van der Spek, Bouwmachines