Search
Close this search box.

Grootste Putzmeister betonpomp van Europa BSF 63-5.20 H mijlpaal voor Gebr. Van Antwerpen

doorVan der Spek

Grootste Putzmeister betonpomp van Europa BSF 63-5.20 H mijlpaal voor Gebr. Van Antwerpen

Datum: 25-jun-10

Onlangs is door Van der Spek Vianen een Putzmeister BSF 63-5.20 H bij Gebr. Van Antwerpen B.V. uit Den Bosch in gebruik gesteld. De pomp heeft een capaciteit van 200 m³ per uur en een reikhoogte van de giek van 62,1 m. Ondanks zijn grote afmetingen is de machine bijzonder flexibel in te zetten en blijft de totale lengte in transporttoestand beperkt tot onder de 16 meter.

Naast het feit dat het de grootste betonpomp van Europa is, is deze machine om meerdere redenen een mijlpaal voor Van Antwerpen. Dit jaar bestaat het toonaangevende bedrijf namelijk 25 jaar en de pomp werd op het bedrijf voor het eerst getoond op het 50ste verjaardagsfeest van Henri van Antwerpen, één van de directeuren.

Deze grote Putzmeister betonpomp is een welkome uitbreiding op het machinepark dat nu bestaat uit betonpompen met een mastlengte van 16 tot 63 meter. De kleinere Putzmeister pompen van 16 en 20 meter zijn zogenaamde Putzmeister Sanimapompen, uitgerust met een compleet arsenaal aan slangen, leidingen en koppelingen om elke klus aan te kunnen. Met de nieuwe 63-meter pomp kunnen diverse klussen in de hoogbouw aangenomen worden, maar bewijst de pomp ook zijn voordeel op een betonstort op een grotere oppervlakte waar de machine niet telkens verzet hoeft te worden.

De Putzmeister pomp is gemonteerd op een 6-assige Mercedes-Benz Actros 6560 12×6, welke onderhouden wordt door Rüttchen Bedrijfswagens B.V. uit Den Bosch.
Van der Spek heeft inmiddels 3 stuks Putzmeister betonpompen in de klasse boven 60 meter afgeleverd in Nederland.

foto: Gebr. Van Antwerpen B.V.

 

 

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines