Steinert MTE trommelmagneet geleverd bij wASH

door-Van der Spek-

Steinert MTE trommelmagneet geleverd bij wASH

Onlangs heeft Van der Spek Vianen een nieuwe Steinert MTE trommelmagneet geleverd bij wASH in Alkmaar waar de verbrandingsslakken worden verwerkt van HVC.

De Steinert trommelmagneten worden bij Steinert geheel in eigenhuis ontwikkeld en geproduceerd. dat wil zeggen inclusief het “hart” van de magneet ;  de electrospoelen.

De gebruikte spoelen in de elektromagneten zijn gemaakt van Anofol wat bestaat uit zuiver aluminium Al 99,5 en E-Al 99,7. De voordelen van deze Anofol-spoelen t.o.v. traditionele spoelen is dat ze;  beter te verwerken zijn, een lager gewicht hebben, minder energie verbruiken, betere warmte overdracht, na het anodiseren een zeer harde kras vaste isolatie hebben als bij chroom.

De spoelen worden in eigen huis door hun anodiseerinstallatie geoxideerd waardoor er een isolatielaag ontstaat welke één is met het aluminium. Hiermee is de juiste isolatie van de spoelen 100% gegarandeerd. Hierna worden de spoelen gevormd in de gewenste maatvoering waarna er een epoxy wikkeling omheen gaat voordat hij in de basis wordt gemonteerd. Belangrijk hierbij te vermelden is dat door deze isolatie de spoelen met “scherpe” hoeken gebogen kunnen worden zodat ze tot in de hoeken van de magneten kunnen worden toegepast voor optimale werking en scheiding van de ijzerdelen.  

De magneet is compleet geleverd met gelijkrichter waarmee hij wordt aangestuurd.