Rouwmaat neemt nieuwe CIFA-mixerpomp in gebruik

doorVan der Spek

Rouwmaat neemt nieuwe CIFA-mixerpomp in gebruik

In het ochtendzonnetje staat ‘ie mooi te glimmen! De nieuwe CIFA-mixerpomp voor de Rouwmaat Groep. Vanzelfsprekend opgebouwd op een Scania chassis en in de vertrouwende rood-witte kleurstelling. De pomp staat in Vianen gereed om afgeleverd te worden.

De CIFA MK32L heeft een maximale theoretische capaciteit van 60 m³ bij een betondruk van 71 bar en de mixertrommel heeft een inhoud van 9,5 m³. De mixerpomp is verder voorzien van een 4-delige mast met een maximale reikhoogte van 31,2 m.

In de werkplaats van Van der Spek in Vianen is de machine verder aangepast aan de specifieke wensen van de klant en toekomstige machinist.
Zo werden extra, grotere stempelschotten in houders gemonteerd en extra rvs kisten zodat de machinist over nog meer opbergruimte beschikt. Bovendien werd een aluminium deksel gemonteerd op de trechter.
Bij het standaard leveringspakket voor Nederland monteert Van der Spek verder rvs deurtjes voor de stempelschothouders, een opberggoot voor de eindslang, een bekistingsolietankje, bescherming voor de bedieningsunit achter en opbergingen voor leverbonnen en voor sponsballen
De CIFA-mixerpomp gaat bij de Rouwmaat Groep één van de oudere mixerpompen vervangen en zal door zijn grotere bereik een welkome aanvulling zijn in de vloot.

De activiteiten van de Rouwmaat Groep zijn divers, maar liggen wel in elkaars verlengde. Steeds meer bedrijven, instellingen, overheden en particulieren zien in Rouwmaat een duurzame totaalpartner met een vakkundige en betrokken werkwijze. De Rouwmaat Groep bestaat inmiddels meer dan zeventig jaar, telt een kleine 200 medewerkers en is een echt familiebedrijf. Inmiddels is ook de 3e generatie van de familie toegetreden.

De Rouwmaat Groep is een breed georiënteerd bedrijf dat een reeks activiteiten uitvoert op het terrein van bodem- en milieuonderzoeken, infraprojecten, sloopwerken, de productie van beton en mortels, de verhuur van afvalcontainers, recycling en het transport van allerhande grondstoffen, half- en eindfabrikaten. De werkzaamheden worden uitgevoerd binnen vier bedrijven die allen marktgericht en flexibel zijn; Rouwmaat Grond, Weg- & Waterbouw, Rouwmaat Beton, Mortels & Vloerspecies, Rouwmaat Recycling & Milieutechniek en tenslotte Rouwmaat Transport.

We gaan er vanuit dat de relatie tussen beide familiebedrijven Van der Spek en Rouwmaat met de levering van deze CIFA-mixerpomp verder geïntensiveerd wordt.

Over de auteur

Van der Spek administrator

Van der Spek Vianen B.V. is partner in verkoop, verhuur en service van betonpompen, grondverzet-, wegenbouw-, hoogbouw-, recycling- en overslagmachines.