Renewi Smink neemt Powerscreen Warrior in gebruik

doorVan der Spek

Renewi Smink neemt Powerscreen Warrior in gebruik

Van der Spek Vianen heeft bij Renewi Smink in Amersfoort een nieuwe Powerscreen Warrior 1800 geleverd.

 De nieuwe Powerscreen Warrior 1800 met zijn eigen gewicht van 32 ton is een echte capaciteitsmaker welke bij Renewi Smink tot zijn recht komt. Hij wordt daar ingezet voor het afzeven van divers soorten te recyclen producten en grondstomen zodat deze nog beter ingezet kunnen worden voor de verdere toepassingen.
Renewi Smink houdt zich vanaf 1955 al bezig met de inzameling, verwerking en recycling van afval- en reststoffen in Amersfoort en omgeving. Ook voor de verkoop van bouw- en grondstoffen bent u bij ze aan het juiste adres.
De door wereldmarkleider Powerscreen gebouwde Warrior 1800 is voorzien van een dubbeldeks zeefbox met een lengte van 4880mm en een breedte van 1.500 mm. Een zeer groot voordeel van de zeefboxen op de Warriors is dat zowel het boven- als onderdek van gelijke afmeting zijn waardoor bij de 1800 een zeefoppervlakte van 14,640 M² ontstaat. De zeefbox van de Warrior heeft standaard een amplitude van 12mm, waardoor de zeef erg “ agressief “ is voor het te zeven materiaal. Hierdoor is het mogelijk om in elkaar hakende producten te zeven en kleine fracties met grote capaciteiten.
De Warrior 1800 is voorzien van een hydraulisch te liften zeefbox , zodat het wisselen van zeefdekken sneller kan worden uitgevoerd. Ook wordt het zuiver maken van de zeef bij het wisselen van te zeven materiaal eenvoudiger.  De seriematig gemonteerde bordessen aan beide zijde van de zeefbox zorgen voor een veilige rondgang bij controle van de machine en bij het wisselen van de zeefdekken.
Om de gewenst capaciteiten goed te kunnen afvoeren is de machine voorzien van 900mm brede afvoerbanden op de fijne- en middendfractie welke standaard allemaal in snelheid te regelen zijn zodat er geen banden onnodig hard hoeven te lopen en het eventueel uitsorteren van de materiaalstromen nog mogelijk is. De overmaat wordt afgevoerd door een 1.400 mm brede band zodat grote delen zonder problemen weer van de machine afkomen.
Op de machine is een brede bunker gemonteerd welke is voorzien van een 1.300mm brede opvoerband. Belading met een graafmachine of laadschop is dus geen enkel probleem.