Zoek
Sluit dit zoekvak.

Primeur voor B.O. Pools met eerste Powerscreen Powertrak 750 in de Benelux

doorVan der Spek

Primeur voor B.O. Pools met eerste Powerscreen Powertrak 750 in de Benelux

Datum: 23-mrt-15


Met de ingebruikname van de eerste door Benelux-importeur Van der Spek geleverde Powerscreen Powertrak 750 heeft B.O. Pools uit Aartselaar de primeur voor de Benelux.

De 19 ton zware rupsmobiele zeefmachine is voorzien van een dubbeldeks zeefmachine die een werkbreedte heeft van 4.500 mm en een lengte van 2.600 mm. Door de zeer zware bouwwijze van de zeef / het grid kan de machine tot zeer grote opgavematen aan, waardoor hij bijna overal inzetbaar is. Hij kan zowel door een laadschop als een graafmachine goed beladen worden. 

Het bovendek, dat uitgevoerd is als een grid, is standaard voorzien met openingen van 150 mm tussen de spijlen, maar kan ook worden uitgevoerd met openingen van 100 mm. Het onderdek kan in vele verschillende maten en uitvoeringen worden uitgerust. Het is een lengtespanner en kan dus snel en eenvoudig gewisseld worden. De zeefunit is hydraulisch te verstellen tussen de 2° en 25°.

Het uitgezeefde product wordt afgevoerd via een voor transport hydraulisch in te klappen transportband. De band is 1.200 mm breed en uitgevoerd met een EP 500/3 band. Onder de band kan een voorraad worden opgebouwd van 85 m³.

Onder de machine is een rupswerk gemonteerd met een lengte van 2.920 mm die is voorzien van 400 mm brede rupsplaten.

Een Deutz D914 L04 motor met een vermogen van 74 pk zorgt voor de aandrijving van de Powertrak 750.

 

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines