Zoek
Sluit dit zoekvak.

Powerscreen “Utskodder II” in actie bij De Waard

doorVan der Spek

Powerscreen “Utskodder II” in actie bij De Waard

Onlangs heeft De Waard zijn tweede Powerscreen Utskodder in gebruik genomen welke als naam “Utskodder II” heeft gekregen. Utskodder II is een Powerscreen Warrior 1800 zeefmachine welke na de jarenlange goede ervaringen met Utskodder I een Powerscreen Warrior 1400 is toegevoerd aan het uitgebreide machinepark van De Waard. Uiteraard is de Powerscreen Warrior 1800 is in de bedrijfskleuren van De Waard gespoten en daarom direct herkenbaar als een “machine van De Waard”.

Aangezien het snel en flexibel reageren op de wensen van de opdrachtgevers bij de Waard zeer hoog in het vaandel staan heeft De Waard besloten om deze Powerscreen Warrior 1800 rupsmobiele zeefmachine aan haar materieelvloot toe te voegen. Hierdoor kunnen ze nu nog beter regeren op steeds meer uit te voeren zeefwerken en/of het uitzeven van materiaalstromen die op hun eigen vestigingen worden verwerkt of overgeslagen voor klanten.

De Waard Grondverzet is actief op de markt van de grond-, weg- en waterbouw sector in het noorden en midden van Nederland. Oorspronkelijk opererend vanuit het centraal gelegen Zeewolde in de provincie Flevoland maar i.v.m. de uitbreiding van de werkzaamheden hebben ze tegenwoordig ook vestigingen in Meppel en Sneek. Ze realiseren projecten voor overheden, bouwondernemingen en projectontwikkelaars op basis van een goed vertrouwen en deskundige inzet van hun personeel. Ze kunnen de werkzaamheden compleet uitvoeren van initiatief tot de beheersfase. Een andere tak van sport waar de Waard in actief is Transport & Overslag, hier houden ze zich bezig met de transportwerkzaamheden over het land en water in de infra en bouwsector. Tevens verzorgen ze met hun overslagmachines de loswerkzaamheden van schepen rechtstreeks op de auto of d.m.v. transportbanden en trechters.

De door wereldmarkleider Powerscreen gebouwde Warrior 1800 is voorzien van een dubbeldeks zeefbox met een lengte van 4.880mm en een breedte van 1.500 mm. Een zeer groot voordeel van de zeefboxen op de Warriors is dat zowel het boven- als onderdek van gelijke afmeting zijn waardoor bij de 1800 een zeefoppervlakte van 14,640 M² ontstaat. De zeefbox van de Warrior heeft standaard een amplitude van 12mm, waardoor de zeef erg “ agressief “ is voor het te zeven materiaal. Hierdoor is het mogelijk om in elkaar hakende producten te zeven en kleine fracties met grote capaciteiten.

De Warrior 1800 is voorzien van een hydraulisch te liften zeefbox , zodat het wisselen van zeefdekken sneller kan worden uitgevoerd. Ook wordt het zuiver maken van de zeef bij het wisselen van te zeven materiaal eenvoudiger. De seriematig gemonteerde bordessen aan beide zijde van de zeefbox zorgen voor een veilige rondgang bij controle van de machine en bij het wisselen van de zeefdekken.

Om de gewenst capaciteiten goed te kunnen afvoeren is de machine voorzien van 900mm brede afvoerbanden op de fijne- en middendfractie welke standaard allemaal in snelheid te regelen zijn zodat er geen banden onnodig hard hoeven te lopen en het eventueel uitsorteren van de materiaalstromen nog mogelijk is. De overmaat wordt afgevoerd door een 1.400 mm brede band zodat grote delen zonder problemen weer van de machine afkomen.

Op de machine is een brede bunker gemonteerd welke is voorzien van een 1.300mm brede opvoerband. Belading met een graafmachine of laadschop is dus geen enkel probleem.