Zoek
Sluit dit zoekvak.

Powerscreen introduceert de Warrior 2100-Spaleck

doorVan der Spek

Powerscreen introduceert de Warrior 2100-Spaleck

Datum: 12-mei-16

Importeur Van der Spek Vianen is trots te melden dat de wereldmarktleider van rupsmobiele zeef- en breekinstallaties Powerscreen nieuwe zeeftechnieken blijft toevoegen aan het al zeer uitgebreide programma van mobiele zeefmachines.

De Powerscreen Warrior-serie met bedrijfsgewichten van 12 tot 40 ton, met zeefboxen met lengtes van 2.700mm tot 6.000mm en die als de meeste verkochte zeefmachine ter wereld bekend staat wordt aangevuld met de geheel nieuwe Powerscreen Warrior 2100-Spaleck.

Powerscreen is voor deze machine een samenwerking aangegaan met de welbekende spanwellen zeefboxenbouwer uit Bocholt (D) die met deze techniek het mogelijk maakt om producten die met de standaard Powerscreen Warrior niet meer te zeven zijn toch te kunnen zeven. Op korte termijn zal Powerscreen ook nog een nieuwe dubbeldeks spanwellenzeef introduceren waarop een Spaleck zeefbox is gemonteerd.

Als basis voor de nieuwe machine is de Powerscreen Warrior 2100 gebruikt waar op het bestaande chassis de Spaleck zeefbox  is gemonteerd. De speciale zeefbox van 4.880mm x 1.550mm is voorzien van het gepatenteerde 3D bovendek en spanwellen onderdek, juiste deze combinatie maakt de machine zo uniek.

Het bovendek is uitgevoerd in 20 stuks 3D-cassettes die kunnen worden uitgevoerd in vele maten en uitvoeringen zodat altijd de juiste zeving kan plaatsvinden. Door het 3D-effect van deze cassettes word het uit te zeven materiaal zeer effectief uitgezeeft op maat zonder dat het de mogelijkheid krijgt te blijven haken in de mazen/openingen, ook wordt het doorvallen van lange delen voorkomen door de speciale uitvoering van de openingen. Voor vele toepassingen zijn speciale cassettes leverbaar die eenvoudig in het basisframe door middel van bouten worden gemonteerd.

Het onderdek in de dubbeldeks zeefbox is uitgevoerd als spanwellenzeefdek. Dit spanwellenzeefdek heeft als zeer grote voordeel dat het enorme krachten overbrengt op het uit te zeven product doordat de dekken bij iedere beweging straktrekken en het product extra in beweging brengt. Het onderdek kan een kracht van 50G overbrengen op het te zeven product , hij is zeer agressief op het te zeven materiaal. Hierdoor worden de verschillende fracties goed van elkaar gescheiden en wordt aanhechtend materiaal aan de fracties zeer goed losgeslagen, met zuivere fracties tot gevolg.

De zeefbox kan hydraulisch worden versteld zodat de zeefhoek kan worden afgesteld op het zeven product. Voor onderhouds- en schoonmaakwerkzaamheden kan de zeefbox geheel worden omhoog gebracht door middel van hydraulische cilinders.

Het grote voordeel is dat ondanks deze speciale zeefboxopbouw de Powerscreen Warrior 2100 Spaleck ook nog eenvoudige getransporteerd kan worden door zijn gewicht van 34 ton. Hierdoor is het nu ook mogelijk om met Powerscreen Warrior 2100-Spaleck zeef op locatie te komen zonder speciale transportvergunningen te moeten hebben. Het is vanaf nu ook mogelijk om met een 3D/Spannewellen mobiele zeefmachine op locatie zeefwerk uit te voeren.

Net als bij zijn andere Warrior’s ( de W1400,W1800 en W2400 ) zijn ook de afvoerbanden van de fijne- en middenfracties breed uitgevoerd om de gezeefde fracties af te voeren. De banden met een breedte van 900mm zijn in snelheid regelbaar en hebben een afwerphoogte van bijna vier meter. Om de hoge capaciteiten tot 700 ton/uur te kunnen verwerken is de W2100-Spaleck uitgevoerd met een 7M³ bunker welke zowel door een kraan als laadschop gevuld kan worden. Natuurlijk is belading door transportband van bijvoorbeeld een breker mogelijk, om dit te vergemakkelijken kan de achterwand van de bunker worden neergeklapt.

Voor de aandrijving is een CAT C4.4 Tier constant speed motor verantwoordelijk met 131 pk. welke de hydraulische pompen aandrijft voor de aandrijving van de banden en zeefbox.

Onzeefbare producten behoren door deze Spaleck aanvulling op het programma tot het verleden.

 

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines