Zoek
Sluit dit zoekvak.

Opnieuw Hyundai HL760 geleverd aan Baecke B.V.

doorVan der Spek

Opnieuw Hyundai HL760 geleverd aan Baecke B.V.

Datum: 1-sep-14

De nieuw geleverde Hyundai HL760-9A wiellader vervangt een Hyundai HL760-7 die na vele jaren met werkweken tot wel 100 uur per week in het zout plaats moest maken voor een nieuwe.

Loonbedrijf Baecke B.V. uit Nieuw Namen zet de Hyundai in bij het verladen van zout dat gelost wordt uit schepen bij een zoutfabriek in de haven van Antwerpen.

Voor Baecke was de keuze voor wederom een Hyundai laadschop niet moeilijk. De HL760-7’s die in het bedrijf werkzaam zijn zorgen al jaren voor een probleemloze inzet in de zware omstandigheden die voorkomen bij de op- en overslagwerkzaamheden in de havens.

Vanwege de lange dagen, tot wel 16 uur per dag, en de agressieve producten waarin de machine werkt is hij voorzien van een Groeneveld centrale vetsmering, zodat pennen en bussen continu gesmeerd worden en er geen zout naar binnen kan dringen bij de scharnierpunten. Om de machine te beschermen is op kwetsbare plaatsen, waar het zout contact heeft met het lakwerk, tectyl aangebracht.

De nieuwe Hyundai 760 van de 9A-serie voldoet aan de nieuwste emissie-eisen. De welbekende betrouwbaarheid en kracht van de 7-, 7A en 9-series wielladers hebben centraal gestaan bij de ontwikkeling ervan. Natuurlijk is aan het uiterlijk van de machine direct te zien dat het om de nieuwe dash-9A serie gaat. De ruime cabine met veel glas voor een goed zicht rondom de machine staat centraal. Daarnaast vallen de grote kunststof spatborden en het mooie design op.

Voor het duurzamer draaien van de dash-9A wielladers zijn deze uitrust met het nieuwste hydraulieksysteem. Het nieuwe lastafhankelijke hydraulische systeem met een plunjerpomp met variabele opbrengst en een gesloten hoofdventielblok zorgt voor een zeer efficiënt hydraulisch vermogen en daardoor een lager energieverbruik.

Dit, gekoppeld aan de ZF-volautomatische transmissie met lock-up, zorgt voor maximale duurzaamheid, zo min mogelijk verlies van vermogen, een hogere rijsnelheid en lage geluidsniveaus. De verbeterde koppeling en het soepel schakelen zorgen voor vlot rijden.

De machine is geleverd met een 3100 liter dichtbak met vaste ophanging.
 

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines