Zoek
Sluit dit zoekvak.

Ook Puinbreken.nl kiest voor Powerscreen Warrior 1800

doorVan der Spek

Ook Puinbreken.nl kiest voor Powerscreen Warrior 1800

Datum: 21-mrt-12

Aannemingsbedrijf van der Heijden uit Nistelrode, in Nederland ook zeer zeker bekend onder de naam Puinbreken.nl, heeft onlangs een nieuwe Powerscreen Warrior 1800 in gebruik genomen. De nieuwe machine is geleverd door Marijs Recyclingtechniek, een dochteronderneming van Van der Spek Vianen.

Na zeer goede ervaringen te hebben opgedaan met zowel de Powerscreen Warrior 1800 als de service en support van Marijs Recyclingtechniek tijdens het diverse malen inhuren van de Powerscreen via de verhuurtak van Marijs; www.zeefhuren.nl, was de keuze voor het investeren in een Powerscreen via Marijs snel gemaakt.

De nieuwe aanwinst voor het  machinepark van Van der Heijden, waarin al diverse zware mobiele puinbrekers en zeefmachines actief zijn, zal naast het uitzeven van de gebroken materialen in de gewenste fracties met grote capaciteiten tot wel 400 ton/uur ook zeker worden ingezet voor het uitzeven van grond- en sloopwerken voor opdrachtgevers.

De in Ierland geproduceerde Powerscreen is voorzien van een dubbeldeks zeefbox met een lengte van 4880 mm. De zeefbox van de Warrior heeft standaard een amplitude van 12 mm, waardoor de zeef erg “agressief“ is voor het te zeven materiaal. Hierdoor is het zelfs mogelijk om zeer natte, kleverige en in elkaar hakende  producten te zeven.

De nieuw geleverde Warrior 1800 is voorzien van een hydraulisch te liften zeefbox, zodat het wisselen van zeefdekken sneller kan worden uitgevoerd. Ook wordt het zuiver maken van de zeef bij het wisselen van te zeven materiaal eenvoudiger. De standaard gemonteerde bordessen aan beide zijden van de zeefbox zorgen voor een veilige rondgang bij controle van de machine en bij het wisselen van de zeefdekken.

Om de gewenste grote capaciteiten goed te kunnen afvoeren zijn de Powerscreen Warriors voorzien van 900 mm brede afvoerbanden welke standaard allemaal in snelheid te regelen zijn zodat er geen banden onnodig hard hoeven te lopen en het eventueel uitsorteren van de materiaalstromen nog mogelijk is.
Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines